Economische crisis in de VS kan Bitcoin naar $135.000 stuwen

Home » Nieuws » Economische crisis in de VS kan Bitcoin naar $135.000 stuwen

Mike Belshe, CEO van BitGo, voorziet een aanzienlijke groei voor Bitcoin (BTC) in de komende zes maanden.

In een interview met Kitco News stelt Belshe dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar een waarde zou kunnen bereiken tussen de $125.000 en $135.000 dollar. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor ongeveer $69.670 dollar.

De invloed van de Amerikaanse nationale schuld

Belshe identificeert de hoge Amerikaanse nationale schuld als een van de belangrijkste katalysatoren voor een sterke prijsstijging van Bitcoin. “We hebben nog steeds de macro-economische situatie die voortdurend de stelling van Bitcoin bevestigt. Het is eigenlijk geen discussie meer dat de Amerikaanse schuld onbeheersbaar is,” merkt hij op.

Belshe vergelijkt Bitcoin met goud, als een financieel veilige haven in turbulente tijden.

Geopolitiek en de opkomst van alternatieve betaalsystemen

Verder wijst Belshe op de ‘wapening’ van de Amerikaanse dollar en de opkomst van economische blokken die alternatieve betaalsystemen ontwikkelen, zoals BRICS. Deze ontwikkelingen zouden de aantrekkingskracht van Bitcoin als investering verder versterken.

“Er is momenteel geen alternatieve [globale] reservemunt die er sterk uitziet. Je ziet dat BRICS probeert de dollar aan te tasten door meer aankopen buiten de dollar om te doen. Deze zijn tot nu toe relatief kleinschalig, maar zullen naar verwachting groeien,” legt hij uit.

De dreiging van sancties en de toekomst van globale financiën

Belshe benadrukt ook hoe de Verenigde Staten met sanctiebeleid de macht over de dollar probeert te behouden, wat andere landen waarschuwt dat dit hen ook kan overkomen.

“Elke keer dat de VS zegt dat ze macht over jouw dollar willen behouden en als je niet doet wat wij willen op het gebied van buitenlands beleid, zullen we het je afnemen. Dat is wat we in grote mate met Rusland hebben gedaan, of je het nu leuk vindt of niet,” zegt hij. Deze gebeurtenissen dragen bij aan het verhaal waarom Bitcoin bestaat, als een alternatief dat niet onderhevig is aan de grillen van traditionele financiële systemen en politiek beleid.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme