Analisten zien Ripple mogelijk herstellen naar $0,75 dollar in juli 2024

Home » Nieuws » Analisten zien Ripple mogelijk herstellen naar $0,75 dollar in juli 2024

De goedkeuring van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten heeft de hoop voor een gelijksoortig product voor andere cryptocurrencies, waaronder Ripple’s XRP, nieuw leven ingeblazen.

Deze ontwikkeling zou potentieel kunnen leiden tot meer acceptatie en integratie in de reguliere financiële wereld. Desondanks heeft XRP moeite om investeerders aan te trekken zoals het deed in de piekperiodes vóór de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, waarbij XRP als een niet-geregistreerde effect werd beschouwd.

Huidige status van XRP

Ondanks juridische overwinningen waarin geoordeeld werd dat de verkoop van XRP op beurzen geen bindende overeenkomst vormt en dus niet als een effect gezien moet worden, blijft XRP zakken in marktwaarde. Van een top drie positie is het gedaald naar de zevende, met een marktkapitalisatie van ongeveer $29 miljard en een dagelijks handelsvolume van $1,1 miljard.

De munt heeft het positieve momentum dat het had tijdens de bullmarkt van 2017-2018 niet kunnen herpakken en is nooit meer in de buurt van zijn all-time high gekomen.

ripple koers all time
Ripple koers sinds de lancering. Bron: Coinmarketcap.

Analytische voorspellingen en marktsentiment

Verschillende analisten bieden gemengde voorspellingen. Bill Morgan benadrukt dat XRP ondanks enige juridische helderheid, slecht blijft presteren en in de laatste zes maanden 84% van zijn waarde tegenover Bitcoin (BTC) heeft verloren.

Aan de andere kant is Egrag Crypto, een andere analist, extreem bullish en wijst hij op technische indicatoren zoals de ‘inverted hammer’ op de maandgrafiek, wat zou kunnen suggereren dat XRP op korte termijn naar $0,75 dollar zou kunnen stijgen.

Vooruitzichten voor de nabije toekomst

Egrag Crypto benadrukt dat juli 2024 een kritieke maand zou kunnen zijn voor XRP, aangezien hij een flinke prijsstijging verwacht.

Dit optimisme staat echter in contrast met de huidige marktpositie van XRP, die sinds de piek in 2018 gestaag is afgenomen.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme