Andrew Tate veroorzaakt nieuwe crypto-chaos met memecoins op Solana

Home » Nieuws » Andrew Tate veroorzaakt nieuwe crypto-chaos met memecoins op Solana

De cryptowereld is opnieuw in de ban van opwinding en volatiliteit, ditmaal aangedreven door Andrew Tate, de voormalige kickbokskampioen en controversiële social media influencer.

Zijn recente acties binnen het Solana (SOL) netwerk hebben een nieuwe golf van door hem geïnspireerde memecoins voortgebracht, die binnen enkele uren honderden miljoenen dollars hebben aangetrokken en zijn uitgegroeid tot enkele van de meest verhandelde cryptocurrencies.

Tate’s invloed op Solana en memecoins

Het lijkt erop dat memecoins momenteel de belangrijkste drijfveer zijn binnen het Solana-netwerk. Na het succes van popartiesten zoals Iggy Azalea, is het nu Tate die voor opschudding zorgt. Hij heeft zelfs de intentie geuit om het Solana-netwerk te ‘crashen’ door een stroom van transacties te veroorzaken met zijn eigen cryptomunten.

“Er zijn veel mensen die mij vragen stellen over de chaos die ik in de cryptomarkten heb veroorzaakt. Ik probeer Solana te crashen,” verklaarde Tate onlangs op zijn X-account. Zijn tweets en acties hebben niet alleen miljoenen tweets gegenereerd, maar sommige mensen hebben ook miljoenen dollars verdiend door op het juiste moment in en uit te stappen.

Coins geïnspireerd op Tate

Andrew Tate heeft de cryptowereld indirect verrijkt met een reeks unieke memecoins, elk met een eigen verhaal of betekenis die nauw verbonden is met zijn persoonlijke of publieke leven. Zo is er de Real N*gger Tate (RNT) munt, die een onmiddellijke favoriet werd en een marktkapitalisatie van $61,1 miljoen dollar bereikte. De TOPG-munt, waarvan 58% van de voorraad direct werd verbrand door Tate, heeft ook substantieel succes geboekt met een marktkapitalisatie van $38,01 miljoen.

andrew tate coins tweet
Bron: Andrew Tate op X.

Andere opmerkelijke voorbeelden zijn TATE, gekoppeld aan zijn eigen merk, en G, vernoemd naar zijn hond, die respectievelijk $5,8 miljoen en $4,5 miljoen marktkapitalisatie bereikten. GRETA, geïnspireerd door een ontmoeting met Greta Thunberg, en FTRISTAN, ontstaan uit een meningsverschil met zijn broer, zijn verdere voorbeelden van hoe persoonlijke ervaringen en relaties van Tate vertaald zijn naar de cryptomarkt, elk met hun eigen verhaal en marktwaarde.

De impact en risico’s van Tate’s acties

Ondanks Tate’s vroegere kritiek op cryptoliefhebbers, waarbij hij hen in februari de “grootste losers ooit” noemde, heeft hij nu zelf aanzienlijke bedragen in Bitcoin (BTC) en memecoins geïnvesteerd.

Zijn claim dat hij meer dan $30 miljoen aan memecoins heeft verbrand, heeft de volatiliteit alleen maar verder aangewakkerd, wat de cryptomarkt op scherp zet.

Vooruitzichten en waarschuwingen

Hoewel de populariteit van Tate’s memecoins onbetwist is en ze de cryptomarkt op zijn kop zetten, blijft het de vraag of zijn doel om het Solana-netwerk te “crashen” daadwerkelijk bereikt zal worden.

Gezien de grote activiteit rondom zijn munten is de kans op netwerkproblemen zeker aanwezig, maar veel hangt af van verdere ontwikkelingen en de reactie van de markt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme