Hulk Hogan ontkent verantwoordelijkheid voor crash van HULK memecoin

Home » Nieuws » Hulk Hogan ontkent verantwoordelijkheid voor crash van HULK memecoin

De gepensioneerde worstellegende Hulk Hogan, ook bekend als Terry Gene Bollea, ontkent elke betrokkenheid bij de promotie van een cryptomunt genaamd HULKAMANIA op het platform X.

Eerdere berichten die op zijn account verschenen en deze Solana-gebaseerde memecoin promootte, zijn inmiddels verwijderd. Hogan verklaarde via een Instagram-post dat deze berichten niet van hem afkomstig waren en spoedig verwijderd zouden worden.

Snelle stijging en daling van de HULK memecoin

Volgens het Solana (SOL) gerichte sociale mediakanaal Solana Floor van Step Finance, kelderde de marktkapitalisatie van de HULK memecoin van $17 miljoen naar $2 miljoen dollar in slechts enkele minuten nadat Hogan de berichten had verwijderd.

Op het hoogtepunt op 6 juni bereikte HULK een marktkapitalisatie van $18,8 miljoen, maar stortte vervolgens in naar $2 miljoen, waar het sindsdien is gebleven, zoals te zien op DEX Screener.

hulk memecoin koers
Hulk koers op DEX Screener.

Verdere complicaties en reacties uit de crypto-gemeenschap

Gebruikers op het platform X deelden screenshots van vermeende promoties voor de HULK memecoin die eerder die dag door Hogans account waren gepost. De nieuwssite The Block heeft een reactie gevraagd aan de officiële website van de worstelaar, maar heeft nog geen antwoord ontvangen.

Met de toenemende gemakkelijkheid om memecoins te lanceren, is de markt voor deze cryptomunten de afgelopen maanden geëxplodeerd, met bijna een half miljoen Solana-tokens die alleen al in mei werden gecreëerd.

Kritiek op beroemdheden en hun cryptotokens

Deze gebeurtenis valt samen met kritiek van Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin, die onlangs zijn ontevredenheid uitte over de experimenten met memecoins door beroemdheden. Buterin sprak zich uit tegen de trend van B-lijst beroemdheden, waaronder Caitlyn Jenner en de rappers Iggy Azalea en Rich the Kid, die hun eigen Solana-gebaseerde tokens lanceren en onderschrijven.

Alle tokens, behalve Azalea’s MOTHER, hebben meer dan 60% van hun waarde verloren, terwijl MOTHER recent een recordhoogte bereikte. Azalea heeft steun gekregen voor haar belofte om haar token op te schonen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme