Vitalik Buterin bekritiseert celebrity crypto-tokens en pleit voor meer zinvolle projecten

Home » Nieuws » Vitalik Buterin bekritiseert celebrity crypto-tokens en pleit voor meer zinvolle projecten

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), heeft zijn onvrede geuit over de recente trend van door beroemdheden gesteunde memecoins, zoals die van Iggy Azalea en Caitlyn Jenner.

Deze tokens, zo stelt hij, missen substantie en dragen niet bij aan zinvolle maatschappelijke doelen.

Pleidooi voor betekenisvolle projecten

Buterin benadrukt dat de crypto-industrie zich moet focussen op projecten die een daadwerkelijk publiek goed dienen, zoals gezondheidszorg of milieubescherming.

Hij herinnert aan zijn eerdere ideeën over het gebruik van cryptomunten om belangrijke initiatieven te financieren en benadrukt het potentieel van cryptocurrencies om meer te zijn dan alleen handelswaar.

Op het platform X uitte hij zijn teleurstelling: “Ik ben behoorlijk ongelukkig met deze cyclus van experimenten met beroemdheden.” Hij bekritiseerde de kortstondige aard van veel van deze projecten en stelde dat, in tegenstelling tot projecten zoals ‘Stoner Cats’ die tenminste een show financierden, veel van de huidige initiatieven alleen de beroemdheden en vroege investeerders verrijken.

vitalik buterin commentaar memecoins
Bron: Vitalik Buterin op X.

Eisen aan duurzaamheid en betrokkenheid

Volgens Buterin moeten crypto-projecten die door beroemdheden worden gelanceerd, zich richten op duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid door middel van mechanismen zoals tokenstemmingen binnen gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s).

Deze projecten zouden moeten streven naar een levensduur van meer dan tien jaar en moeten waarde behouden, zelfs als de tokens waardeloos worden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme