Paxos onthult USDL stablecoin in de UAE, biedt meer dan 5% rente voor gebruikers

Home » Nieuws » Paxos onthult USDL stablecoin in de UAE, biedt meer dan 5% rente voor gebruikers

Paxos International heeft een nieuwe rentegevende stablecoin geïntroduceerd, de Lift Dollar (USDL), die wordt gereguleerd in de Verenigde Arabische Emiraten.

Deze aankondiging, gedaan op woensdag, markeert een belangrijke stap voor Paxos in het domein van digitale valuta. Het bedrijf streeft ernaar een stabiele digitale dollar aan te bieden die gelijkstaat aan de Amerikaanse dollar, maar met toegevoegde rentevoordelen.

Regulatie en veiligheid

De USDL wordt uitgegeven door de UAE-divisie van Paxos International en valt onder de regelgeving van de Financial Services Regulatory Authority (FSRA) van de Abu Dhabi Global Market (ADGM). Dit zorgt ervoor dat de stablecoin voldoet aan strikte regelgevingsnormen en biedt een veilige haven voor investeerders.

Charles Cascarilla, CEO van Paxos, benadrukt dat de structuur van USDL vergelijkbaar is met die van andere stablecoins van het bedrijf, zoals PayPal USD (PYUSD), Pax Dollar (USDP) en Pax Gold (PAXG). Deze zijn allemaal gekoppeld 1:1 aan dollars, ondersteund door kortlopende Amerikaanse staatsobligaties, en worden beheerd door een prudentiële toezichthouder om de veiligheid van de activa te garanderen.

paxos usdl lancering
Bron: Paxos op X.

Innovatieve rentestructuur

In tegenstelling tot traditionele stablecoins, biedt USDL dagelijks rente, wat het meer doet lijken op een spaarproduct dan een conventionele betaalrekening. Volgens Cascarilla democratiseert USDL niet alleen de toegang tot dollars, maar ook de risicovrije rentevoet. Tijdens de lancering zal Paxos een deel van de gebruikelijke activabeheerkosten afstaan, waardoor gebruikers meer dan 5% rente kunnen verdienen.

Dit mechanisme werkt via een slim Ethereum (ETH) contract dat een ‘rebasing’-functie gebruikt om de rente automatisch te verdelen, gebaseerd op de marktomstandigheden.

Focus op Argentinië

Hoewel de USDL niet beschikbaar zal zijn in de Verenigde Staten vanwege het ontbreken van regelgevende richtlijnen, ligt de focus bij de lancering vooral op Argentinië.

Paxos heeft lokale distributiepartners zoals Ripio, Buenbit en TiendaCrypto ingeschakeld om de stablecoin toegankelijk te maken voor Argentijnse consumenten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme