Juni klaar voor altcoin-rally: Glassnode voorspelt sterke maand

Home » Nieuws » Juni klaar voor altcoin-rally: Glassnode voorspelt sterke maand

De oprichters van het on-chain analyseplatform Glassnode, die actief zijn onder de alias Negentropic op sociale media, geloven dat Ethereum (ETH) op het punt staat uit te breken in een mogelijke “super euforische” fase binnen de cryptomarkt.

Zij merken op dat Ethereum een bullish omkeerpatroon ten opzichte van Bitcoin (BTC) vertoont, wat kan wijzen op een sterke prestatie van altcoins in juni, een maand die historisch gezien gunstig is voor dergelijke valuta.

Prestaties van altcoins in juni

Jan Happel en Yan Allemann, oprichters van Glassnode, hebben opgemerkt dat ondanks de gematigde koersactie van Ethereum, altcoins zoals JASMY, RLC en PEPE al goede resultaten hebben laten zien. Als Ethereum kan uitbreken ten opzichte van Bitcoin, zou dat de positieve trend voor altcoins in juni verder kunnen versterken.

Dit is gebaseerd op historische data waaruit blijkt dat juni vaak een sterke maand is voor deze groep cryptovaluta.

glassnode oprichter ethereum altseason
Bron: Negentropic op X.

MicroStrategy en de verwachting van super euforie

De analisten van Glassnode zijn ook optimistisch over MicroStrategy, een bedrijf dat in augustus 2020 volledig overstapte op een Bitcoin-standaard en sindsdien meer dan 1% van alle Bitcoin in omloop heeft verzameld (210.000 stuks).

Met de verwachting van een aanhoudende “super euforie” in de cryptomarkt, voorspellen de analisten dat het aandeel van MicroStrategy kan stijgen naar $3.560 vanaf de huidige koers van ongeveer $1.600 dollar.

Bitcoin’s uitdaging om door te breken

Ondanks dat Bitcoin momenteel goede prestaties laat zien met een stijging van 2,69% in de laatste 24 uur, benadrukken de analisten dat het nog te vroeg is om te vieren. Bitcoin heeft moeite gehad om door te breken boven bepaalde niveaus.

Een stijging boven de $72.000 dollar zou belangrijk zijn voor Bitcoin, niet alleen om psychologische weerstanden te overwinnen, maar ook om short-liquidaties te veroorzaken die het momentum verder kunnen versterken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme