Bitmex verhoogt hefboomwerking naar 200x voor Ethereum

Home » Nieuws » Bitmex verhoogt hefboomwerking naar 200x voor Ethereum

Op 5 juni 2024 heeft de in Seychellen gevestigde crypto derivatenbeurs Bitmex aangekondigd dat het de maximale hefboomwerking voor haar Ethereum (ETH) perpetuals product verhoogt naar 200x.

Deze aankondiging komt op een moment dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onlangs spot ether ETFs heeft goedgekeurd, wat heeft geleid tot verhoogde marktvolatiliteit.

De impact van nieuwe SEC-regelgeving

De goedkeuring door de SEC van spot Ether ETFs is een belangrijke ontwikkeling die de cryptomarkt potentieel kan destabiliseren door een toename in volatiliteit. Bitmex heeft in reactie hierop zijn ‘Leverage Booster’ geactiveerd waarmee handelaren nu tot 200x kunnen inzetten op de ETHUSD.

Stephan Lutz, CEO van Bitmex, benadrukte dat deze stap bijzonder goed getimed is gezien de recente prestaties van Ethereum, die in het afgelopen jaar met 100% is gestegen, mede door toegenomen institutionele adoptie.

bitmex ethereum 200 leverage
Bron: BitMEX op X.

Groeiende handelsmogelijkheden en risico’s

“Als je op zoek bent naar handelsmogelijkheden met ETH – dit is je kans om groot in te zetten op prijsspeculaties voor ETH voordat de ETH ETFs beginnen met handelen,” aldus Bitmex. Het platform biedt deze verhoogde hefboomwerking exclusief voor geïsoleerde margeposities.

Dit betekent dat handelaren hun blootstelling aan prijsbewegingen aanzienlijk kunnen vergroten zonder veel kapitaal vooraf te hoeven inzetten, wat kan resulteren in aanzienlijke winsten als de markt gunstig beweegt.

Risico’s van hoge hefboomwerking

Hoewel de verhoogde hefboomwerking grote winsten kan opleveren, brengt het ook aanzienlijke risico’s met zich mee. Bij een hoge hefboomwerking kan een kleine prijsschommeling al leiden tot substantiële financiële gevolgen, zoals een volledig verlies van de marge van de handelaar, wat kan leiden tot liquidatie.

Dit niveau van hefboomwerking vergroot de impact van marktvolatiliteit en vereist een zorgvuldig risicobeheer.

Verdere uitbreiding van Bitmex’s diensten

Bitmex blijft ook innoveren met nieuwe producten; eerder in april lanceerde het platform 250x hefboomwerking voor zijn Bitcoin (BTC) perpetual swap en in 2023 lanceerde Bitmex meer dan 120 nieuwe derivatencontracten, waaronder voorspellingsmarkten en pre-lanceringslijsten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme