Chinese student krijgt 4,6 jaar gevangenisstraf voor crypto scam met BFF-Token

Home » Nieuws » Chinese student krijgt 4,6 jaar gevangenisstraf voor crypto scam met BFF-Token

Een Chinese universiteitsstudent, Yang Qichao, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,6 jaar voor het oplichten van investeerders met een crypto-token. Dit lijkt de eerste zaak van fraude met crypto liquiditeitsonttrekking in China te zijn.

De zaak tegen Yang Qichao

Volgens berichten van de Chinese nieuwswebsite The Paper en andere lokale kranten heeft Yang investeerders misleid door een neppe BFF-token uit te geven, die dezelfde naam droeg als een token gepromoot door de decentrale autonome organisatie (DAO), Blockchain Future Force.

Hij lokte een investeerder, geïdentificeerd als Luo, om te investeren door aanvankelijk $300,000 toe te voegen aan de liquiditeitspool van BFF. Luo wisselde vervolgens $50,000 in Tether’s USDT voor 85,316 BFF-tokens. Slechts 24 seconden later trok Yang de liquiditeit terug, waardoor de waarde van Luo’s BFF-tokens drastisch daalde.

Verdediging en rechtbankuitspraak

Yang’s verdediging stelde dat de BFF-token legitiem was met een uniek en onveranderlijk contractadres, en dat beide partijen ervaren crypto-handelaren waren die zich bewust waren van de risico’s. Ze voerden aan dat het terugtrekken van liquiditeit een gangbare praktijk is in de cryptohandel en niet in strijd is met de platformregels. De verdediging benadrukte verder dat de BFF-token aanzienlijk in waarde was gestegen sinds het incident, en dat Luo’s huidige bezit van 72,381.7198 BFF-tokens kon worden ingewisseld voor meer dan $64,000 in USDT.

Desondanks benadrukten de aanklagers dat Yang’s snelle liquiditeitsonttrekking “oneerlijke handelingen” betrof die gericht waren op “het misleiden en bedriegen van Luo.” Het Chinese gerechtshof bevond Yang uiteindelijk schuldig aan fraude, veroordeelde hem tot een gevangenisstraf en legde een boete op van 30,000 yuan (ongeveer $4,140 dollar).

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme