Nieuwe .blockchain domeinnamen op komst door samenwerking tussen crypto-giganten

Home » Nieuws » Nieuwe .blockchain domeinnamen op komst door samenwerking tussen crypto-giganten

Unstoppable Domains en Blockchain.com hebben aangekondigd samen te werken aan de creatie van een van de eerste Web3-domeinnamen die compatibel zijn met webbrowsers en e-mail.

Deze stap wordt gezet door een aanvraag in te dienen bij de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) voor een “.blockchain” domein. De aanvraag is getimed om samen te vallen met de nieuwe ronde van generieke top-level domein (gTLD) registraties die ICANN volgend jaar zal openen.

Strategische ontwikkeling van het “.blockchain” domein

Deze samenwerking beoogt een “.blockchain” Web3-domein te creëren, waarbij Blockchain.com de aanvraag bij ICANN indient. Het proces begint met de lancering van het Applicant’s Guidebook volgend jaar, maar de aanvraagperiode zelf opent pas in april 2026. Als de aanvraag succesvol is, zal het .blockchain domein zich aansluiten bij andere ICANN-geregistreerde gTLD’s zoals .com, .net en .nl. Blockchain.com hoopt hiermee te profiteren van haar 40 miljoen geverifieerde gebruikers en ondersteuning van de creatie van meer dan 90 miljoen crypto wallets en transacties ter waarde van meer dan $1,2 biljoen.

unstoppable blockchain domein tweet
Bron: Unstoppable.secret op X.

Sandy Carter, operationeel directeur van Unstoppable Domains, uitte haar enthousiasme over de samenwerking tegenover Cointelegraph: “We zijn verheugd om samen met Blockchain.com aan dit ambitieuze project te werken. Onze alliantie is erop gericht om met een Web3-domein te starten, te testen en een kosteneffectieve oplossing te leveren. Dit is een stap om ons te kunnen voorbereiden en strategieën te plannen voor het aanstaande werk met ICANN.”

Overbrugging tussen Web2 en Web3

Deze samenwerking volgt op een soortgelijk initiatief van Ethereum Name Service (ENS), die in april browser-compatibele “.box” webdomeinen integreerde. Het .box domein was reeds erkend als een door ICANN goedgekeurd top-level domein en is het eerste on-chain gTLD opgenomen in de ENS manager-app naast .eth.

Domeinen gehost op .box zijn doorzoekbaar en indexeerbaar op grote browsers zoals Google Chrome en Safari, en zijn daardoor ook compatibel met populaire e-maildiensten.

Web3 domeinnamen bieden een alternatief voor het traditionele Domeinnaamsysteem (DNS), waardoor gebruikersvriendelijkere transacties mogelijk zijn door menselijk leesbare namen zoals “coinliners.eth” te koppelen aan complexere crypto-adressen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme