Crypto analist voorspelt nieuwe Bitcoin bullrun als globale liquiditeit piekt

Home » Nieuws » Crypto analist voorspelt nieuwe Bitcoin bullrun als globale liquiditeit piekt

Als we de recente analyses van Philip Swift, oprichter van het on-chain data platform LookIntoBitcoin, mogen geloven, staat Bitcoin (BTC) aan de vooravond van een nieuwe fase in de bullrun.

Swift wijst op een belangrijke mijlpaal: de wereldwijde liquiditeit nadert de $100 biljoen dollar, een ontwikkeling die historisch gezien positief blijkt voor Bitcoin.

Bitcoin en wereldwijde liquiditeit: een sterke correlatie

De connectie tussen Bitcoin en wereldwijde liquiditeit is niet te negeren. Swift benadrukt de hoge correlatie tussen de koers van Bitcoin en de hoeveelheid kapitaal in het financiële systeem dat beschikbaar is voor investeringen. Op dit moment staat de Amerikaanse M2 geldhoeveelheid op een recordhoogte van $94 biljoen, $3 biljoen meer dan tijdens de piek van $69.000 in 2021. Vanuit een dieptepunt van $85 biljoen eind 2022, heeft M2 een significante stijging van 10% doorgemaakt, wat duidt op een mogelijke opwaartse beweging voor Bitcoin.

Swift deelde op X: “De meest belangrijke grafiek voor deze bullrun heeft een nieuwe all-time high gemaakt. Ben jij er klaar voor?”

philip swift bitcoin bull run
Bron: Philip Swift op X.

Toenemende appetijt voor risico onder investeerders

Ondanks de relatief lage volatiliteit en zijwaartse prijsactie van Bitcoin in recente tijden, blijkt er een aanzienlijke honger naar risico te bestaan. Analyses van het on-chain platform CryptoQuant tonen dat met name grote beleggers, ofwel ‘whales’, actief bezig zijn met het accumuleren van Bitcoin.

Deze trend spiegelt het beleggersgedrag van 2020, voorafgaand aan de rally waarbij Bitcoin steeg van $10.000 naar $70.000 dollar.

ETF’s en de hernieuwde belangstelling

De interesse in Bitcoin is ook merkbaar bij de exchange-traded funds (ETFs). Na een korte periode van afname, zien we de laatste dagen een sterke stijging in de holdings van deze fondsen.

Deze week registreerden de ETFs een instroom van bijna $1 miljard, gevolgd door een additionele $500 miljoen dollar de volgende dag.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme