Amerikaanse Bitcoin ETF’s registreren $886 miljoen instroom op tweede beste dag

Home » Nieuws » Amerikaanse Bitcoin ETF’s registreren $886 miljoen instroom op tweede beste dag

De Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) hebben op 4 juni een bijna recordbrekende netto-instroom ervaren, met een indrukwekkende $886,75 miljoen dollar aan fondsen.

Dit markeert de op een na hoogste dagelijkse netto-instroom sinds de notering. De recordinstroom blijft staan op 12 maart, toen er $1,05 miljard aan inflows werd genoteerd.

Grote spelers leiden de instroom

De grootste netto-instroom op dinsdag werd geregistreerd door Fidelity’s FBTC, met een toevoeging van $379 miljoen. Dit werd op de voet gevolgd door BlackRock’s IBIT, dat netto-instromen zag van $274 miljoen volgens gegevens van Farside Investors. Ark Invest en 21Shares’ ARKB noteerden ook aanzienlijke instromen, met respectievelijk $139 miljoen en Bitwise’s BITB met $61 miljoen.

Grayscale’s GBTC trok $28 miljoen aan, wat de derde grootste netto-instroom is sinds zijn omzetting. ETF’s van VanEck en Valkyrie noteerden ook enkelcijferige netto-instromen.

Voortzetting van positieve trend

Met de instromen van dinsdag hebben de 11 spot Bitcoin ETF’s hun 16e opeenvolgende dag van netto-instromen gemarkeerd, slechts een dag verwijderd van de langste positieve stroomreeks die de fondsen noteerden van januari tot medio februari.

Toekomstperspectieven en Ethereum ETF’s

De spot Bitcoin ETF’s hebben sinds hun oprichting een totale netto-instroom van $14,57 miljard opgebouwd. Ondertussen bleef het totale volume van stromen in de Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s lager dan hun piek in maart. Bitcoin’s waarde is in de afgelopen 24 uur gestegen tot boven de $71.000 dollar, een stijging van ongeveer 3%.

In de Verenigde Staten wordt momenteel de lancering van spot Ethereum (ETH) ETF’s verwacht aangezien grote uitgevers onlangs de gewijzigde registratieverklaringen bij de Securities and Exchange Commission hebben ingediend.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme