Crypto analist ziet Bitcoin domineren: Aandeel groeit sterk naar 55%

Home » Nieuws » Crypto analist ziet Bitcoin domineren: Aandeel groeit sterk naar 55%

Volgens een analyse van Benjamin Cowen blijft Bitcoin (BTC) zijn greep op de cryptomarkt versterken. De dominantie van Bitcoin is gestegen van ongeveer 39% naar 55% in de afgelopen weken.

Cowen benadrukt dat deze trend waarschijnlijk zal doorgaan als het monetaire beleid versoepeld wordt, een patroon dat al consistent zichtbaar is sinds mei 2021.

Ethereum en de altcoins

Hoewel Ethereum (ETH) zich als de tweede grootste cryptocurrency handhaaft, merkt Cowen op dat het vaak als laatste valt tijdens marktcorrecties, een patroon dat duidelijk werd in 2019.

Tegelijkertijd hebben altcoins over het algemeen de neiging om op lange termijn minder goed te presteren dan Bitcoin, ondanks dat sommige kortstondig boven Bitcoin uitsteken.

Invloed van monetair beleid

De correlatie tussen de dominantie van Bitcoin en het monetaire beleid van de Federal Reserve is significant, aldus Cowen. Met de recente dalingen in de rentevoeten door grote centrale banken, zoals de ECB en de Bank of Canada, lijkt Bitcoin klaar voor een langdurige periode van overprestatie.

Dit wordt onderstreept door historische gegevens die suggereren dat Bitcoin dominant blijft in jaren volgend op een halvering van de block reward.

De rol van Bitcoin

Cowen beklemtoont het belang van het handhaven van een sterke positie in Bitcoin, vooral tijdens marktdalingen. Door de lagere risico’s biedt Bitcoin over het algemeen betere rendementen dan andere cryptocurrencies.

De recente prestaties van Bitcoin, zelfs tijdens prijsdalingen, suggereren dat zijn dominantie in de markt waarschijnlijk zal voortduren.

Vooruitzichten en risico’s

Terwijl de dominantie van Bitcoin stijgt, waarschuwt Cowen dat liefhebbers van altcoins mogelijk teleurgesteld zullen zijn, aangezien velen misschien overtuigd raken om zich meer op Bitcoin te richten.

Cowen adviseert verder om ook te kijken naar het diversifiëren buiten cryptocurrencies om risico’s te beheersen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme