Bitfinex analisten voorspellen Bitcoin piek in vierde kwartaal 2024

Home » Nieuws » Bitfinex analisten voorspellen Bitcoin piek in vierde kwartaal 2024

Analisten van de crypto beurs Bitfinex hebben een opvallende voorspelling gedaan over de Bitcoin (BTC) koers. Volgens een notitie die met het crypto nieuwsplatform The Block is gedeeld, zou de huidige bullmarkt voor Bitcoin zijn piek kunnen bereiken in het vierde kwartaal van 2024.

Historische gegevens

De Bitfinex-analisten baseren hun voorspelling op historische gegevens, die aangeven dat Bitcoin doorgaans een nieuwe all-time high (ATH) bereikt enkele maanden na een halving. “Gezien de data, verwachten wij dat de marktpiek rond Q4 2024 zal plaatsvinden,” aldus de analisten in de gedeelde notitie.

Historisch gezien bereikt Bitcoin zijn markttop wanneer een specifieke ratio, de marktwaarde ten opzichte van de gerealiseerde waarde (MVRV), boven de 3.2 uitstijgt. Met een huidige MVRV-waarde van ongeveer 2.56, suggereren de analisten dat er nog ruimte is voor verdere groei voordat de digitale munteenheid zijn piek bereikt.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Cyclus top

Tijdens deze cyclus zou de prijs van Bitcoin volgens de analisten kunnen oplopen tot minstens $120,000 dollar. “Op basis van on-chain indicatoren en historische patronen wordt verwacht dat Bitcoin een piek van ten minste $120,000 zal bereiken tijdens deze cyclus,” voegden de analisten toe.

De analisten wezen er ook op dat, hoewel er veel prijsdoelen zijn die suggereren dat Bitcoin tijdens deze cyclus een veel hogere waarde zou kunnen bereiken, deze doelen waarschijnlijk overschat zijn.

“Investeringen in crypto-assets zouden kunnen beginnen te verschuiven, van bitcoin naar andere instrumenten zoals de aankomende Ethereum (ETH) ETF’s en andere altcoins,” stelden de Bitfinex-analisten.

Op het moment van schrijven handelt de koers van Bitcoin om en nabij de $69.300 dollar bij ByBit. Een stijging van ruim 2% ten opzichte van een week eerder.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme