Crypto analisten waarschuwen: Solana kan meer dan 90% dalen

Home » Nieuws » Crypto analisten waarschuwen: Solana kan meer dan 90% dalen

Solana (SOL) heeft het jaar 2024 sterk ingezet, voortbouwend op een succesvol einde van 2023. In maart van dit jaar bereikte de digitale munt zelfs het hoogste punt in jaren. Echter, de vooruitzichten zijn niet geheel positief volgens crypto-analist Gert van Lagen.

Hij voorspelt dat de huidige opwaartse trend spoedig zal omslaan, met een mogelijke prijsdaling tot wel 90%. Op de grafiek duidt hij met een blauwe pijl aan dat SOL kan zakken naar ongeveer $13, een dramatische daling vanaf het huidige niveau.

Technische analyse volgens Elliott Wave

Van Lagen baseert zijn sombere voorspelling op de Elliott Wave-theorie, die marktbewegingen analyseert aan de hand van zich herhalende patronen veroorzaakt door het collectieve gedrag van beleggers. Hij stelt dat 2021 het einde van een opwaartse Elliott Wave-trend markeerde, gevolgd door de A-golf naar beneden in 2022 die een langdurige bearmarkt inluidde.

De B-golf in 2023, een correctieve rally, zou volgens hem nog geen einde maken aan de neerwaartse trend, die naar verwachting zal voortzetten met de C-golf ergens in 2024.

gert van lagen solana koers crash tweet
Bron: Gert van Lagen op X.

Andere inzichten van analisten

Niet alleen Van Lagen ziet een bearish toekomst voor Solana. Ook de bekende analist Credible Crypto verwacht een flinke daling. Hij meent dat Solana momenteel in een distributiefase zit, waarbij grote beleggers hun winsten verzilveren.

Ondanks een aanvankelijke stijging tot mogelijk $230, gedreven door een sterk presterende Bitcoin (BTC), voorspelt hij een correctie waarbij de prijs onder de $100 zou kunnen vallen. Dit zou een verlies van meer dan $70 dollar ten opzichte van het huidige niveau betekenen.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme