Pump.fun zet Ethereum opzij als hoogste inkomsten generator op blockchain

Home » Nieuws » Pump.fun zet Ethereum opzij als hoogste inkomsten generator op blockchain

In de afgelopen 24 uur heeft Pump.fun, een lanceerplatform voor tokens, zijn dagelijkse omzet zien stijgen naar een recordhoogte van $2 miljoen dollar, waarmee het de inkomsten van het Ethereum (ETH) netwerk, die $1,91 miljoen dollar bedroegen, heeft overtroffen.

Dit markeert de eerste keer dat Pump.fun meer inkomsten genereert dan Ethereum, waardoor het het meest winstgevende blockchain-platform van het moment is volgens gegevens van DefiLlama.

Explosieve groei door memecoins van beroemdheden

De sterke stijging van de omzet is voornamelijk te danken aan de populariteit van mememunten die geïnspireerd zijn door beroemdheden. Grote namen zoals Caitlyn Jenner, Iggy Azalea, Trippie Redd en Davido hebben onlangs hun eigen memecoins opgezet op het Solana-netwerk via Pump.fun.

Deze trend heeft niet alleen de inkomsten van het platform verhoogd, maar ook de aandacht van investeerders en cryptoliefhebbers getrokken die hopen op een virale hit die in waarde toeneemt.

pump fun inkomsten ethereum overtroffen
Bron: DefiLlama.

Solide prestaties en toekomstige verwachtingen

Volgens de gegevens van Dune Analytics zijn er op maandag alleen al 11.528 tokens uitgebracht, wat het totale aantal uitgegeven tokens op het platform op 1.199.685 brengt. De cumulatieve omzet van Pump.fun heeft nu de $50,9 miljoen dollar bereikt.

In maart was Pump.fun op koers om een jaarlijkse omzet van $66 miljoen dollar te bereiken, een doel dat waarschijnlijk zal worden overtroffen als de huidige trend doorzet.

Uitdagingen en kansen op Solana

Pump.fun draait op Solana SOL), een blockchain die bekend staat om zijn relatief lage transactiekosten in vergelijking met Ethereum. Dit maakt het niet alleen aantrekkelijker voor het creëren van nieuwe tokens, maar biedt ook kansen voor minder scrupuleuze actoren om zogenaamde ‘rug pulls‘ uit te voeren, waarbij ze investeerders achterlaten met waardeloze tokens.

Desondanks blijft het platform groeien en trekt het een breed scala aan gebruikers.

Ethereum blijft een technologisch fundament

Hoewel Pump.fun snel groeit, blijft Ethereum een kernspeler op de markt, vooral vanwege zijn capaciteit als een volledig programmeerbaar technologieplatform.

Matt Hougan, CIO van Bitwise, benadrukte onlangs de waarde van Ethereum in het faciliteren van nieuwe crypto-gebaseerde toepassingen zoals tokenisatie, stablecoins en gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme