Bitcoin zakt onder $60.000 terwijl S&P 500 records breekt: Wat betekent dit voor investeerders?

Home » Nieuws » Bitcoin zakt onder $60.000 terwijl S&P 500 records breekt: Wat betekent dit voor investeerders?

Terwijl de S&P 500 nieuwe recordhoogtes bereikt, blijft Bitcoin (BTC) worstelen om het momentum te vinden. De cryptocurrency heeft moeite gehad om te volgen in de positieve trend van de aandelenmarkten en handelt momenteel zijwaarts. Woensdagochtend zakte Bitcoin tot onder de $61.000 en staat nu op ongeveer $59.800 dollar.

Bitcoin en de Amerikaanse economie

De zwakte in de prijs van Bitcoin kan deels verklaard worden door de sterke Amerikaanse arbeidsmarkt. Recente gegevens tonen een toename in openstaande vacatures tot 8,140 miljoen, wat wijst op een sterke vraag naar arbeid. Deze data zouden de Federal Reserve (Fed) kunnen weerhouden van het verlagen van de rentevoeten totdat de inflatie nadrukkelijker richting de gewenste 2% beweegt.

Bitcoin-beleggers hopen echter dat verdere dalingen in inflatiecijfers de Fed kunnen overtuigen om in september de rente te verlagen.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

De Fed en het rentebeleid

In een recente bijeenkomst in Sintra spraken Fed-voorzitter Jerome Powell en ECB-president Christine Lagarde over monetaire beleid, waarbij Powell aangaf dat er “aanzienlijke vooruitgang” is geboekt op het gebied van inflatie. De Fed heeft de rente sinds juli 2023 op een niveau tussen 5,25% en 5,50% gehouden, het hoogste in ongeveer 23 jaar.

Dit heeft de marktverwachtingen voor een aanstaande renteverlaging versterkt, met een gestegen kans van 59% naar 67% voor een verlaging in september volgens de CME Group FedWatch Tool.

Aandelenmarkten blijven veerkrachtig

Ondanks de onzekerheden blijven de aandelenmarkten sterk presteren. De S&P 500 steeg met 0,6%, terwijl de Dow Jones en Nasdaq ook stegen. De Europese en Britse aandelenmarkten zagen ook groen, met flinke stijgingen in de vroege handel.

De toekomst van Bitcoin

Voor Bitcoin-investeerders is het een tijd van afwachten en hopen dat de macro-economische omstandigheden gunstiger zullen worden voor een renteverlaging. Komende vrijdag zou cruciaal kunnen zijn; een hogere werkloosheid dan verwacht zou de verwachtingen voor een renteverlaging kunnen versterken, wat potentieel positief is voor Bitcoin.

Toch is het belangrijk voor investeerders om kalm te blijven, aangezien de digitale munt zich nog steeds binnen de normale parameters van een bullmarkt lijkt te bevinden, ondanks de recente stagnatie in prijsstijgingen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme