Kraken plant gebruik van kernenergie tegen toenemende energiekosten

Home » Nieuws » Kraken plant gebruik van kernenergie tegen toenemende energiekosten

Kraken overweegt kernenergie in te zetten om aan de stijgende energiebehoefte te voldoen, veroorzaakt door de groei in gedecentraliseerde financiering (DeFi) en een toenemende vraag naar hun diensten.

Vishnu Patankar, de chief technical officer van Kraken, licht tegenover CoinDesk toe dat ze niet van plan zijn eigen reactoren te bouwen, maar overwegen samen te werken met energieleveranciers die kleine modulaire reactoren (SMRs) kunnen leveren. Deze reactoren, die naast datacentra kunnen worden geplaatst, hebben geen last van ruimte- of weersbeperkingen.

Stabiele energievoorziening essentieel voor groei

De crypto-industrie vereist een constante en betrouwbare energietoevoer. Patankar benadrukt dat versterking van hun energieresilientie cruciaal is om een directe toegangsweg naar het crypto-ecosysteem te bieden, wat de aanhoudende groei ondersteunt.

De toenemende vraag vanuit kunstmatige intelligentie (AI) en high-performance computing (HPC) bedrijven verandert het landschap in termen van energiestabiliteit.

kraken kernenergie interview coindesk
Bron: CoinDesk op X.

Kernenergie als duurzame optie

Kraken verkent kernenergieopties in Noord-Amerika en Europa om te voorzien in hun behoeften. Naast het bieden van een constante energiebron, zouden kernreactoren helpen om de latentie bij transacties te verminderen en een robuuste basis te vormen voor het opschalen van hun operaties.

Patankar merkt op dat een kernenergie-backup Kraken in staat zou stellen te blijven functioneren, zelfs bij grote verstoringen in de lokale energievoorziening, door redundantie toe te voegen en hun energieresilientie te beschermen.

Uitdagingen en percepties

De crypto-industrie wordt vaak bekritiseerd vanwege het hoge energieverbruik, waarbij vooral de proof-of-stake blockchains, zoals Bitcoin (BTC), enorme hoeveelheden verwerkingskracht vereisen. Kernenergie, hoewel soms negatief bekeken, kan hier een milieuvriendelijkere oplossing bieden. Overmatig gegenereerde energie door de reactoren kan worden gebruikt om de koelsystemen van de datacentra te voeden.

Patankar benadrukt dat Kraken kernenergie serieus overweegt als optie, omdat alternatieven zoals wind en zon afhankelijk zijn van het weer en energieopslag ook uitdagingen met zich meebrengt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme