Caitlyn Jenner veroorzaakt opschudding met lancering van nieuwe cryptomunt, stijgt 28.000%

Home » Nieuws » Caitlyn Jenner veroorzaakt opschudding met lancering van nieuwe cryptomunt, stijgt 28.000%

Olympisch atleet en mediapersoonlijkheid Caitlyn Jenner heeft opschudding veroorzaakt in de cryptogemeenschap met de lancering van haar eigen memecoin, JENNER, via het token lanceerplatform Pump.fun.

Dit leidde tot heftige discussies op sociale media over de vraag of Jenners account op X (voorheen Twitter) gehackt was of niet.

Onzekerheid rondom de echtheid van het account

Jenners X-account begon zondagmiddag met het promoten van de memecoin, met een tweet die de gemeenschap opriep om samen te winnen en hun favoriete memecoins te delen. In een reeks tweets bevestigde het account van de reality-tv-ster dat het niet gehackt was.

Dit werd gevolgd door een sessie op Twitter Space, waarin een ander account, vermoedelijk van Jenners manager, deelnam om vragen te beantwoorden, terwijl Jenner zelf claimde aan het golfen te zijn.

Bevestiging en scepsis

Op een vervolgvideo die op sociale media werd geüpload, verzekerde de persoon die leek op Jenner dat de crypto-activiteit op haar account echt was. Echter, veel gebruikers van X twijfelden aan de legitimiteit van het account en de video, met sommigen die beweerden dat de video met AI was vervalst.

caitlyn jenner x tweet
Bron: Caitlyn Jenner op X.

Het X-account uploadde nog twee video’s waarin sprekers die beweerden Jenner en haar manager Sophia Hutchinson te zijn, volhielden dat de tweets echt waren en niet gehackt.

Verbinding met andere twijfelachtige activiteiten

De Amerikaanse rapper Rich The Kid, wiens X-account vergelijkbare tweets maakte als dat van Jenner, heeft zijn berichten sindsdien verwijderd. Een gebruiker van X merkte op dat de tokens van Jenner en Rich The Kid verbonden waren en dat beide gepromoot werden vanuit dezelfde wallet waar Jenner om donaties vroeg.

Gezien de recente golf van hacks was er veel wantrouwen over de echtheid van dergelijke tweets.

Politieke connecties en marktimpact

De eerste tweet van Jenners X-account die de memecoin promootte, bevatte een foto van Jenner met de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die onlangs zijn sterke steun voor crypto verklaarde als onderdeel van zijn campagne. Jenner staat bekend als een publieke supporter van Trump en de Republikeinse Partij.

Haar account deelde tweets die Trumps steun voor crypto bevorderden, te midden van haar eigen tweets die de memecoin promootten.

Marktreactie

Volgens gegevens van DEX Screener heeft de Jenner memecoin momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $30 miljoen dollar.

De lancering op Pump.fun en de promotionele activiteiten hebben geleid tot een dramatische prijsstijging van ruim 28.000% op het hoogtepunt van de stijging.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme