Bitcoin ETF’s zien $13,62 miljoen uitstroom na vijf dagen van instromen

Home » Nieuws » Bitcoin ETF’s zien $13,62 miljoen uitstroom na vijf dagen van instromen

De 11 Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) registreerden op dinsdag een totale netto uitstroom van $13,62 miljoen dollar, waarmee een einde kwam aan een vijfdaagse reeks van positieve instromen.

Volgens gegevens van Farside Investors was Grayscale’s GBTC goed voor de grootste uitstroom met $32,38 miljoen, gevolgd door Bitwise’s BITB met een verlies van $6,76 miljoen dollar.

Aan de positieve kant rapporteerde BlackRock’s IBIT inflows ter waarde van $14,12 miljoen, en zag Fidelity’s FBTC instromen ter waarde van $5,42 miljoen. VanEck’s Bitcoin fonds registreerde $3,51 miljoen en Ark Invest samen met 21Shares’ ARKB meldden $2,48 miljoen dollar aan netto instromen op dinsdag.

Handelsvolume en marktprestaties

De 11 Bitcoin fondsen hadden op dinsdag een handelsvolume van minder dan $1 miljard, wat aanzienlijk lager is dan het piekniveau in maart, toen het dagelijkse volume tussen de acht en tien miljard dollar lag.

Sinds de oprichting in januari hebben de ETF’s een totaal netto instroom van $14,64 miljard vergaard.

Bitcoin koersbewegingen

Ondanks de fluctuaties in de ETF-markt, daalde de prijs van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 4% naar $60,176 dollar op het moment van publicatie. Deze prijsdaling kwam ondanks een rapport van Standard Chartered op dinsdag, dat voorspelt dat de Bitcoin mogelijk zijn recordhoogte in augustus zou kunnen bereiken, gevolgd door een stijging naar $100,000 dollar tegen de tijd van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Toekomstvisie en scenario’s

In een scenario dat als “minst waarschijnlijk” wordt beschouwd, waarin de huidige Amerikaanse president Joe Biden zich terugtrekt uit de verkiezingsrace, zou de Bitcoin prijs verder kunnen dalen tot een bereik van $50,000 tot $55,000 dollar, aldus de voorspelling van Standard Chartered.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme