Federale rechter houdt Changpeng “CZ” Zhao in de VS tot februari 2024 veroordeling

Home » Nieuws » Federale rechter houdt Changpeng “CZ” Zhao in de VS tot februari 2024 veroordeling

De oprichter en voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), mag niet terugkeren naar de Verenigde Arabische Emiraten vóór zijn veroordeling, zo oordeelde een federale rechter afgelopen donderdagavond.

Vluchtrisico is te hoog

Zhao, die vorige maand schuldig pleitte aan één aanklacht wegens het overtreden van de Bank Secrecy Act, staat gepland om in februari 2024 veroordeeld te worden. Hij werd vrijgelaten op een persoonlijke borgtocht van $175 miljoen, waarbij hij een deel van het geld in escrow zette en borgen ongeveer $5 miljoen aan activa als onderpand aanboden. Hoewel Zhao’s borgtocht hem oorspronkelijk toestond terug te keren naar de VAE, waar hij, zijn kinderen en zijn partner allemaal wonen, betoogden aanklagers dat hij een vluchtrisico vormde en niet toegestaan zou moeten worden de Verenigde Staten te verlaten.

Districtsrechter Richard Jones van het Westelijk District van Washington stemde in met het Ministerie van Justitie. “De verdachte heeft rechtvaardigingen geuit die in de meeste gevallen zouden leiden tot afwijzing van de motie van de overheid”, schreef de rechter. “Echter, een cruciaal aspect van de motie van de overheid is de omvang van het enorme vermogen van de verdachte en het ontbreken van een uitleveringsverdrag met de VAE. Daarnaast woont de familie van de verdachte in de VAE en zijn er geen aanwijzingen dat hij andere banden heeft met de Verenigde Staten. H

oewel de verdachte heeft aangegeven om een lagere straf te vragen, heeft de overheid aangegeven dat zij mogelijk tot 18 maanden gevangenisstraf zal eisen. Bijgevolg staat de verdachte niet voor een onbeduidende straf.”

Zhao kan mogelijk tot 18 maanden gevangenisstraf krijgen, hoewel hij mogelijk slechts 10 maanden zou kunnen dienen, merkte de rechter op, die eerder deze week het schuldbekentenis accepteerde.

Zhao trad vorige maand af als CEO van Binance nadat de wereldwijde crypto beurs schuldig pleitte aan het overtreden van anti-witwas- en geldtransactie regels. Binance stemde ermee in om een boete van $4,3 miljard dollar te betalen als onderdeel van haar eigen schikkingsovereenkomst.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme