Ex-topman van Binance Changpeng Zhao kan 18 maanden cel krijgen

Home » Nieuws » Ex-topman van Binance Changpeng Zhao kan 18 maanden cel krijgen

Changpeng Zhao, tot gisteren de hoogste baas van cryptocurrency beurs Binance, heeft toegegeven aan het schenden van de Amerikaanse wetten tegen geld witwassen.

Door deze bekentenis kan Binance mogelijk haar activiteiten voortzetten. Zhao nam ontslag als CEO van Binance en staat nu voor een gevangenisstraf van 18 maanden.

Maximale straf van 10 jaar gevangenis

De ernstige overtreding waarvoor Zhao schuld heeft bekend, kan leiden tot een maximale straf van 10 jaar gevangenis en een boete van $500.000. Wat de federale officieren specifiek zullen adviseren voor zijn straf is nog onduidelijk. Wel wordt aangenomen dat Zhao maximaal 18 maanden achter tralies zal doorbrengen.

Volgens James Seyffart, journalist bij Bloomberg, is de potentiële straf voor Zhao verrassend, vooral in vergelijking met Sam Bankman-Fried, oprichter van een andere grote cryptobeurs. Seyffart merkte op dat Zhao’s straf waarschijnlijk aanzienlijk minder zal zijn dan die van SBF.

De advocaten van Zhao lieten vandaag in de rechtbank weten dat het mogelijk zes maanden kan duren voordat er een uitspraak over de strafmaat komt. Zhao’s bekentenis houdt ook in dat hij afziet van het recht om in beroep te gaan tegen de uitspraak, mits deze niet boven de 18 maanden uitkomt.

Binance zal als onderdeel van de beschuldigingen en Zhao’s bekentenis een schikking van $4,3 miljard betalen aan de Amerikaanse regering.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme