Cardano bereikt nieuw jaarrecord: stijgt naar $0.50 met oog op $1 grens

Home » Nieuws » Cardano bereikt nieuw jaarrecord: stijgt naar $0.50 met oog op $1 grens

De cryptomunt Cardano (ADA) heeft vandaag een nieuwe mijlpaal bereikt door een jaarrecord te vestigen na maanden van gestage groei. Met een grote stijging van 10% deze week, heeft de munt vandaag een hoogtepunt bereikt van $0.50.

Dit is niet alleen een nieuw jaarlijks hoogtepunt, maar ook de hoogste prijs sinds september 2022, waarmee een periode van 430 dagen wordt overbrugd. Dit blijkt uit data van CoinMarketCap.

Doorbraak uit weerstand

Deze flinke groei onderstreept de potentie en kracht van Cardano in de wereld van cryptocurrency, mede dankzij de doorbraak boven een langdurige horizontale weerstandszone. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke doorbraak voor Cardano, waarbij zowel de wekelijkse als de dagelijkse technische analyses positieve signalen vertonen.

In de wereld van cryptocurrency is de Relative Strength Index (RSI) een cruciale indicator voor marktcondities. Voor Cardano toont de wekelijkse RSI een sterke bullish trend met een waarde boven de 50, wat duidt op een overheersing door kopers, of ‘stieren’. Interessant genoeg ligt de RSI nu in het overgekochte gebied, wat historisch gezien vaak een voorbode was van significante prijsstijgingen. Deze trend werd ook waargenomen vóór de laatste grote piek in ADA’s prijs, wat de mogelijkheid van een vergelijkbare trend in de nabije toekomst suggereert.

Bij de beoordeling van de toekomstige prijsbeweging van Cardano, helpt de Elliott Wave-theorie om de richting van prijstrends te voorspellen. Volgens deze theorie, lijkt ADA zich momenteel in de derde fase van een opwaartse trend te bevinden. Als deze trend zich voortzet, kan ADA een prijs van $0,70 bereiken, wat een stijging van 40% zou betekenen. Deze positieve vooruitzichten worden verder ondersteund door de dagelijkse RSI, die een opwaartse trend toont.

Echter, beleggers moeten voorzichtig blijven. Een daling onder de piekwaarde van de eerste golf, gemarkeerd op $0,38, zou kunnen wijzen op een tijdelijke opleving. In dat geval kan de prijs van ADA dalen naar de volgende steunzone rond $0,30, een potentiële daling van 40%.

Naast Cardano zijn ook andere altcoins deze week flink gestegen. De koers van Ethereum (ETH) steeg deze week met ruim 10%, en ook Solana (SOL) presteert goed. Alleen vandaag steeg de koers van Solana met ongeveer 15%.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme