Bybit overtreft Coinbase en wordt de op een na grootste crypto beurs

Home » Nieuws » Bybit overtreft Coinbase en wordt de op een na grootste crypto beurs

Bybit heeft sinds oktober Coinbase overtroffen in handelsvolume en is nu de op een na grootste crypto beurs ter wereld. Volgens een rapport van Kaiko heeft Bybit een opvallende groei doorgemaakt, waarbij het marktaandeel steeg van 8% naar 16%.

Deze groei heeft ertoe geleid dat Bybit in maart Coinbase voorbijstreefde en alleen achter Binance staat als grootste crypto exchange.

Invloed van Bitcoin ETFs

De lancering van spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten heeft volgens het rapport van Kaiko een belangrijke rol gespeeld in het stimuleren van de wereldwijde handelsvolumes in crypto.

Niet alle beurzen hebben echter in gelijke mate geprofiteerd van de rally die in oktober begon. Bybit heeft hier duidelijk het meeste van geprofiteerd.

Marginale groei voor Coinbase

Ondanks verbeterde inkomsten en winsten, heeft Coinbase slechts een kleine toename van 1% in marktaandeel ervaren gedurende dezelfde periode. Dit contrasteert sterk met de explosieve groei van Bybit.

exchange volume kaiko onderzoek
Bron: Kaiko.

Lage tarieven als groeifactor

De lage tarieven van Bybit worden door Kaiko genoemd als een belangrijke factor achter de groei van de beurs. Terwijl andere offshore beurzen zoals Binance en OKX ook lage tarieven bieden, hebben vele beurzen lopende promoties voor commissievrije handel en beloningscampagnes.

Bybit introduceerde in februari 2023 bijvoorbeeld commissievrije handel voor de USDC stablecoin.

Groei in Bitcoin en Ethereum handel

De handel in Bitcoin en Ethereum (ETH) heeft ook bijgedragen aan de groei van Bybit. Het marktaandeel van de beurs in deze twee vooraanstaande digitale activa is de afgelopen 12 maanden gestegen van 17% naar 53%.

Uitbreiding in derivatenmarkt

De groeiende spotmarkt van Bybit is verder ondersteund door een snel groeiend aanbod van derivaten. In 2023 heeft Bybit zijn plaats als de op een na grootste derivatenmarkt na Binance verstevigd.

Voortdurende inzet van Bybit

Bybit blijft streven naar concurrerende tarieven en het aanbieden van een veilig en betrouwbaar platform. Ben Zhou, mede-oprichter en CEO van Bybit, benadrukt de inzet van de beurs voor concurrerende tarieven en innovatieve producten zoals de Unified Trading Account, wat duidelijk weerklank vindt bij de gebruikers.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme