Binance trekt aanvraag voor licentie in Abu Dhabi in, ontkent verband met schikking in VS

Home » Nieuws » Binance trekt aanvraag voor licentie in Abu Dhabi in, ontkent verband met schikking in VS

Binance heeft zijn aanvraag voor een licentie bij de financiële toezichthouder van Abu Dhabi ingetrokken. Deze stap werd door het bedrijf omschreven als ongerelateerd aan de recente schikking met de Amerikaanse autoriteiten.

Expansie in Midden-Oosten

In november kwam Binance tot een overeenkomst met de Amerikaanse overheid, waarbij het bedrijf en voormalig CEO Changpeng Zhao, beter bekend als “CZ”, schuld bekenden aan het niet naleven van een effectief anti-witwasprogramma, een overtreding van de Amerikaanse Bank Secrecy Act. Hierdoor stemde Binance in met het betalen van $4,3 miljard aan boetes.

De intrekking van de aanvraag door BV Investment Management, de entiteit van Binance in de VAE, vond plaats in november, na een beoordeling van de wereldwijde licentiebehoeften van het bedrijf. Volgens een verklaring aan Cointelegraph zou deze licentie Binance in staat hebben gesteld een collectief investeringsfonds te beheren.

Ondanks het intrekken van de licentieaanvraag, behoudt Binance Limited nog steeds de toestemming om financiële diensten gerelateerd aan cryptobewaring uit te voeren in de Abu Dhabi Global Market. Het bedrijf benadrukt zijn voornemen om door te gaan met samenwerken met wereldwijde toezichthouders als onderdeel van zijn expansie, inclusief in Dubai en andere landen.

De voormalige CEO Zhao, die in november schuldig pleitte aan een misdrijf in de Verenigde Staten, kan wellicht niet terugkeren naar de VAE voordat hij is veroordeeld. Hij werd vrijgelaten op borgtocht in de Verenigde Staten en wacht op een uitspraak over zijn verzoek om terug te keren naar zijn familie in de VAE. Zhao kan bij zijn veroordeling in februari tot 18 maanden gevangenisstraf opgelegd krijgen. Richard Teng, voormalig hoofd van regionale markten bij Binance, heeft Zhao opgevolgd en beschreef onlangs dat het bedrijf “totaal anders” is na de overeenkomst.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme