CryptoQuant: Bitcoin zou begin 2024 kunnen stijgen tot boven $50.000

Home » Nieuws » CryptoQuant: Bitcoin zou begin 2024 kunnen stijgen tot boven $50.000

Terwijl Bitcoin (BTC) momenteel handelt rondom de hoogste prijs van het jaar, wijst een recent rapport van CryptoQuant op een aanzienlijke verdere potentiële stijging van de koers.

Volgens dit rapport zou Bitcoin begin 2024 kunnen uitstijgen tot boven de $50.000, een aanzienlijke toename ten opzichte van de huidige koers.

Aanbod op beurzen blijft dalen

Deze optimistische voorspelling is deels gebaseerd op de waarneming dat het aanbod van Bitcoin op gecentraliseerde beurzen het laagste is in zes jaar, wat traditioneel gezien wordt als een bullish signaal voor cryptomunten. Dit lage aanbod duidt erop dat beleggers mogelijk niet van plan zijn om hun bezittingen snel te verkopen. Een lid van de CryptoQuant-community, bekend als “Papi”, benadrukte dat het aanbod van Bitcoin op gecentraliseerde beurzen terug is op het niveau van 2017, wat wijst op de “45ste maand van afnemend aanbod.”

Aanvullend op deze waarnemingen, suggereert het CryptoQuant rapport dat Bitcoin in het begin van 2024 zou kunnen stijgen tot een prijsbereik van $50.000 tot $53.000. Deze voorspelling maakt gebruik van de Metcalfe-prijs waarderingsband-metriek, die factoren zoals marktkapitalisatie, transactievolume en gebruikersactiviteit in overweging neemt.

Toch is er ook een waarschuwing voor een mogelijke korte-termijncorrectie. Het rapport adviseert voorzichtigheid, aangezien 86% van het circulerende Bitcoin-aanbod momenteel in winst staat, en de financieringspercentages zijn verhoogd. Dit kan wijzen op een naderende marktcorrectie, die vaak voorkomt wanneer langdurige contracten op de futuresmarkt hoger worden verhandeld dan de huidige Bitcoin spotprijs.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme