Spot Ethereum ETF’s trekken mogelijk $4 miljard aan in eerste maanden, volgens K33

Home » Nieuws » Spot Ethereum ETF’s trekken mogelijk $4 miljard aan in eerste maanden, volgens K33

Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) die direct Ether kunnen vasthouden, staan op het punt om gelanceerd te worden in de Verenigde Staten. Volgens een recent rapport van K33 Research kunnen deze ETF’s binnen de eerste vijf maanden na lancering tot $4 miljard dollar aan instroom aantrekken.

Deze schatting is gebaseerd op de vergelijking van de activa onder beheer in bestaande Ether-gebaseerde beleggingsproducten wereldwijd met soortgelijke Bitcoin (BTC) producten en de hoeveelheid openstaande futurescontracten op de Chicago Mercantile Exchange (CME), een belangrijk platform voor institutionele beleggers.

Institutionele interesse en marktvergelijkingen

Ether’s openstaande interesse op de CME bedraagt momenteel 23% van de omvang van BTC-futures, maar heeft sinds de start van ETH-futures op CME in 2021 gemiddeld een aandeel van 35% van de BTC-futures, wat wijst op een aanzienlijke institutionele vraag naar ETH in de Verenigde Staten.

Door deze verhoudingen toe te passen op de bijna $14 miljard instroom tot nu toe in de spot Bitcoin ETF’s, schat K33 de verwachte Ether ETF instroom op tussen de $3 miljard en $4,8 miljard binnen de eerste vijf maanden. Deze schatting ligt iets hoger dan de voorspelling van $3 miljard door JPMorgan voor dit jaar.

ethereum verwachte instroom k33
Bron: K33 Research.

Impact op de markt

Op basis van de huidige prijzen zou dit neerkomen op een accumulatie van 800.000 tot 1,26 miljoen Ether in de ETF’s, of ongeveer 0,7%-1,05% van de totale voorraad tokens, wat kan leiden tot een aanbodkrapte voor het activum. Anders dan bij op futures gebaseerde producten, zullen de uitgevers van spot ETF’s tokens moeten kopen op de spotmarkt naarmate beleggers ETF-aandelen kopen.

“Zoals gezien bij BTC, zou deze monumentale opname van het aanbod moeten leiden tot prijsstijgingen van ETH,” zei Vetle Lunde, senior analist bij K33 Research.

Regelgevende ontwikkelingen en de toekomst van ETH ETF’s

Vorige maand keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de belangrijkste aanvragen voor spot Ethereum ETF’s goed, een stap die de meeste marktdeelnemers verraste. Deze goedkeuring baant de weg voor de fondsen om in de VS verhandeld te worden.

Na het afronden van de benodigde documentatie verwachten marktwaarnemers dat de ETF’s eind juni of begin juli kunnen gaan handelen. Opvallend is dat aanvragers de delen van hun aanvragen die het staken van de activa in het fonds zouden hebben toegestaan, hebben verwijderd, waarschijnlijk om de regelgever tevreden te stellen.

K33 beweerde dat het weglaten van staking de instroom naar de ETF’s niet negatief zal beïnvloeden, in tegenstelling tot de houding van JPMorgan, aangezien 99% van de activa onder beheer in Canadese Ether ETF’s en 98% van de Europese producten worden gehouden in fondsen zonder staking.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme