Ripple CEO voorspelt komst van XRP ETF tegen 2025

Home » Nieuws » Ripple CEO voorspelt komst van XRP ETF tegen 2025

Tijdens een interview op “The Claman Countdown” op FOX Business, heeft Brad Garlinghouse, CEO van Ripple (XRP), zijn vertrouwen uitgesproken over de toekomst van een XRP exchange-traded fund (ETF), die hij verwacht tegen 2025 te zien.

Dit optimisme is geworteld in de groeiende interesse voor diverse crypto-investeringen en de verschuivende regelgeving in de Verenigde Staten.

Natuurlijke marktontwikkeling naar crypto ETFs

Garlinghouse ziet de ontwikkeling van ETFs voor verschillende cryptocurrencies, waaronder Solana (SOL) en Cardano (ADA), als onvermijdelijk. Hij trok parallellen met traditionele grondstoffen en benadrukte de natuurlijke progressie van de markt naar bredere blootstelling.

“Als je blootstelling hebt aan goud, wil je misschien ook blootstelling aan zilver… het maakt gewoon zin,” legde Garlinghouse uit.

Uitdagingen en kansen in de regelgeving

Ondanks de moeilijkheden die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kan opleveren, blijft Garlinghouse optimistisch. Hij wees op de inconsistenties in de benadering van de SEC, vooral met betrekking tot Ethereum (ETH). “Het is moeilijk om met hen te winnen… Ze hebben het leven van veel mensen moeilijk gemaakt, en vervolgens hebben ze in de rechtbank verloren,” zei hij.

Garlinghouse gelooft dat de regelgevende omgeving positief verschuift en benadrukte dat andere landen, zoals het VK, Japan, Singapore en Zwitserland, voorop lopen in hun regelgevende aanpak.

Politieke invloeden op de cryptomarkt

Garlinghouse raakte ook de politieke aspecten aan die de cryptomarkt beïnvloeden. Hij wees op de groeiende interesse van politieke figuren, inclusief de campagne van Trump, wat een grote verschuiving signaleert.

“Dit is een onderwerp dat veel gepassioneerde mensen aantrekt, en er is een opwinding en enthousiasme dat pro-innovatie is, pro-deze technologieën, en weet dat ze op manieren gebruikt kunnen worden om consumenten tegelijkertijd te beschermen. Ik vind het gek dat het ooit een partijdige kwestie werd, maar ik denk dat de Republikeinen heel strategisch zijn in hoe ze dat benaderen. En ik denk dat het een verkiezingskwestie wordt, wat goed is voor de industrie. En daardoor denk ik dat het enige momentum in de markt drijft,” opperde Garlinghouse.

Vooruitzichten voor XRP en de crypto-markt

De eerste aanvragen van spot XRP ETFs kunnen de prijs van XRP laten stijgen, met het potentieel dat de $1 dollar mijlpaal werkelijkheid wordt. Na het nieuws rond Bitcoin en Ethereum ETFs in hun respectieve perioden, steeg elk van die activa in waarde, met Bitcoin die naar recordhoogtes schoot na zijn ETF-goedkeuring in januari.

De exacte waarde die XRP kan bereiken na de eerste ETF-aanvraag blijft onzeker, maar het is duidelijk dat de prijs zal pieken.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme