JPMorgan voorspelt matige belangstelling voor nieuwe spot Ethereum ETF’s

Home » Nieuws » JPMorgan voorspelt matige belangstelling voor nieuwe spot Ethereum ETF’s

Volgens een onderzoeksrapport van JPMorgan zal de vraag naar spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) aanzienlijk lager zijn dan die naar Bitcoin (BTC) ETF’s.

De analisten, geleid door Nikolaos Panigirtzoglou, wijten dit aan verschillende factoren. Ten eerste had Bitcoin het voordeel van de eerste te zijn, wat mogelijk de algemene vraag naar crypto-assets heeft verzadigd na de goedkeuring van spot ETF’s. Verder is de marktliquiditeit van Ethereum lager, en zijn de beheerde vermogens (AUM) minder indrukwekkend, wat de aantrekkelijkheid voor institutionele beleggers vermindert.

Goedkeuring en verwachtingen van de markt

Ether ETF’s staan op het punt beschikbaar te komen in de Verenigde Staten na recente goedkeuringen van essentiële regelgevende documenten door de Securities and Exchange Commission (SEC). Echter, ze zijn nog niet vrijgegeven voor handel omdat de SEC ook hun S-1 documenten moet goedkeuren. In tegenstelling tot Bitcoin, die een impuls kreeg door de halvering van de beloningen in april, ontbreekt een dergelijke stimulans voor Ether.

Bovendien maakt het gebrek aan staking voor de goedgekeurde spot Ether ETF’s deze producten minder aantrekkelijk in vergelijking met andere platforms die staking opbrengsten bieden.

ethereum koers 30 dagen
Ethereum koers in de afgelopen 30 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Financiële prognoses en staking mogelijkheden

JPMorgan schat dat de spot Ether ETF’s tot $3 miljard aan netto-instroom kunnen aantrekken voor de rest van dit jaar. Mocht staking toegestaan worden, zou dit bedrag kunnen stijgen tot $6 miljard. De analisten voorspellen echter dat de initiële marktreactie op de lancering van spot Ether ETF’s waarschijnlijk negatief zal zijn.

Speculatieve beleggers die de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) hebben gekocht in afwachting van een omzetting naar een ETF, zullen waarschijnlijk hun winst nemen. Dit zou kunnen resulteren in een uitstroom van ongeveer $1 miljard uit ETHE, wat druk zou zetten op de prijzen van Ether.

Verschillen in waardepropositie

Ether, voornamelijk gezien als een token voor applicaties, verschilt van Bitcoin in zijn waardepropositie voor investeerders. Bitcoin heeft een bredere aantrekkingskracht omdat het concurreert met goud in portefeuille-allocaties.

Dit onderscheid draagt bij aan de uitdagingen voor Ether om gelijke tred te houden met de prestaties van Bitcoin op de ETF-markt.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme