Ethereum bij $2400: waar komt het vertrouwen in ETH vandaan?

Home » Nieuws » Ethereum bij $2400: waar komt het vertrouwen in ETH vandaan?

Voor de jaarwisseling ging het geregeld over Solana (SOL): de token, met het label ‘Ethereum (ETH) killer’ zou hard op weg zijn om ETH van Vitalik Buterin in te halen.

Nu liggen de kaarten echter anders op tafel: Solana heeft in de afgelopen week behoorlijk ingeleverd, terwijl Ethereum juist een mooie groei laat zien.

De huidige koers, schommelend rond de belangrijke $2400, betekent een stijging van 5,64% ten opzichte van vorige week.

Buterin blijft token ontwikkelen

Een deel van de groei van de token zal ongetwijfeld te maken hebben met algehele bullish vooruitzichten op de cryptomarkt, maar het feit dat oprichter Buterin een geheel vernieuwde roadmap voor zijn tokenproject heeft gepubliceerd, zal ongetwijfeld bijdragen aan het enthousiasme rondom ETH. In de vernieuwde roadmap staan verschillende zogenaamde ‘kernprioriteiten’: de Merge, de Surge, de Scourge, de Verge, de Purge, en de Splurge

Ook publiceerde Buterin een blogpost getiteld ‘Make Ethereum Cyberphunk Again’, waarin hij een oproep plaatst om Ethereum terug te brengen naar de kern: de blockchain als “open, gedecentraliseerde, gedeelde harde schijf”, en niet puur als financiële machine. Zo zou Ethereum meer kunnen inzetten op bijvoorbeeld de toepasbaarheid van privacy.

Naast deze ontwikkelingen heeft Buterin al eerder een steen in de vijver gegooid, zo bracht hij eerder een visie naar buiten waarin hij aangeeft dat Ethereum efficiënter kan werken door de belasting op het PoS (Proof-of-Stake) mechanisme te verlichten.

Waar gaat het heet met ETH?

Verschillende analisten en experts zijn enthousiast over de mogelijkheden van Ethereum. De op één na grootste crypto staat volgens sommigen, zoals Raoul Pal, op het punt om Bitcoin (BTC) te overtreffen. Ook blijkt uit gegevens dat veel lange termijn beleggers de voorkeur aan ETH geven boven Bitcoin. Arthur Hayes, oprichter van BitMEX, heeft onlangs zijn Solana omgezet naar Ethereum.

Iemand die niet mee profiteert van de huidige ETH stijging is Donald Trump. Het zelfverklaarde genie verkocht eind december voor bijna $2,4 miljoen aan ETH en loopt nu dus flinke prijsstijgingen mis.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme