Arthur Hayes verkoopt Solana voor Ethereum, voorspelt stijging tot $5000

Home » Nieuws » Arthur Hayes verkoopt Solana voor Ethereum, voorspelt stijging tot $5000

Arthur Hayes, oprichter van de crypto beurs BitMEX, heeft recent een verschuiving gemaakt in zijn investeringsstrategie. Hij heeft zijn bezittingen in Solana (SOL) verkocht en zijn investeringen verlegd naar Ethereum (ETH).

Deze beslissing kwam volgens hem op “een verhelderende meditatiesessie” waarin Hayes zijn portfolio heroverwoog en de voorkeur gaf aan Ethereum boven Solana.

Succesvolle transitie

Hayes heeft altijd een positieve kijk gehad op Ethereum, deels beïnvloed door zijn bewondering voor mede-oprichter Vitalik Buterin. Hij is van mening dat de prijs van ETH de $5000 kan bereiken. Deze voorspelling komt op een moment dat Ethereum na de succesvolle overgang naar een proof-of-stake-model (PoS) nog meer steun geniet van Hayes. Hij gelooft dat de markt de betekenis van deze succesvolle transitie van Ethereum nog niet volledig heeft gewaardeerd, wat Ethereum positioneert om een nieuw ecosysteem van innovatieve bedrijven en protocollen te ondersteunen.

Wat Solana betreft, had Hayes eerder gespeculeerd dat de prijs ervan tijdens een bullish periode voor altcoins bijna $100 zou kunnen bereiken. Deze voorspelling kwam op een moment dat zowel Ether als Solana flinke rally’s doormaakten, waarbij laatstgenoemde dit jaar met ruim 600% is gestegen.

De recente prestaties van Ethereum lijken Hayes’ optimistische visie te ondersteunen. Aan het begin van december 2023 ervoer ETH een aanzienlijke stijging in waarde, waarbij het meer dan $2.100 overschreed. Een belangrijke factor die deze stijging aanwakkerde, is de verhoogde anticipatie rond de overweging van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een spot Ethereum Exchange-Traded Fund (ETF). Deze ontwikkeling heeft een golf van bullish sentiment naar de Ethereum-markt gebracht, aangezien beleggers speculeren over de potentiële impact van zo’n ETF op de waarde en toegankelijkheid van de cryptocurrency.

Ethereum’s prestaties in november waren ook positief, waarbij het beter presteerde dan Bitcoin (BTC) met een stijging van 13% vergeleken met de 8% stijging van BTC in dezelfde periode. Deze groei werd voornamelijk aangedreven door BlackRock’s officiële aanvraag voor een spot Ethereum ETF.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme