Coinbase zet grote stap in Europa met AMF-goedkeuring in Frankrijk

Home » Nieuws » Coinbase zet grote stap in Europa met AMF-goedkeuring in Frankrijk

Coinbase, een vooraanstaande Amerikaanse cryptocurrency beurs, heeft van de Franse toezichthouder Autorité des Marchés Financiers (AMF) goedkeuring ontvangen voor haar diensten en producten in Frankrijk, zo meldde het bedrijf donderdag.

Deze goedkeuring markeert een belangrijke mijlpaal in de ambitie van Coinbase om haar diensten in Europa uit te breiden.

Bloeiend web3-ecosysteem

De verkregen VASP (Virtual Assets Service Provider) registratie stelt Coinbase in staat om diensten aan te bieden op het gebied van bewaring en handel in digitale activa aan zowel particuliere als institutionele klanten, in overeenstemming met de financiële en marktreguleringen van Frankrijk en de Europese Unie.

Daniel Seifert, Vice President en Regionaal Directeur EMEA bij Coinbase, benadrukte het belang van deze ontwikkeling: “Het verkrijgen van de VASP-status in Frankrijk stelt ons in staat om wereldwijd te groeien op de best mogelijke manier, door het onboarden van de volgende miljard mensen in crypto, terwijl we ervoor zorgen dat klantenactiva veilig zijn en naleving prioriteit heeft. Frankrijk heeft een bloeiend web3-ecosysteem en we zijn enthousiast over de mogelijkheid om hieraan bij te dragen.”

Deze goedkeuring komt op een moment dat een recent onderzoek van marktonderzoeksbureau Toluna aantoont dat 10% van de volwassen Franse bevolking momenteel cryptovaluta bezit. Daarnaast heeft bijna een kwart van de volwassenen in Frankrijk, ofwel 24%, plannen om in de komende 12 maanden cryptovaluta te kopen, verkopen of verhandelen.

Deze positieve vooruitzichten, gecombineerd met de regelgevende duidelijkheid die de MiCA-regelgeving van de Europese Unie biedt, maken Frankrijk en de rest van de Europese Unie een belangrijke markt voor Coinbase.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme