Donald Trump neemt afscheid van Ethereum: miljoenen verkocht na NFT royalty’s

Home » Nieuws » Donald Trump neemt afscheid van Ethereum: miljoenen verkocht na NFT royalty’s

Voormalig president Donald Trump neemt afscheid van een deel van zijn Ethereum (ETH) bezittingen en heeft naar verluidt in de afgelopen drie weken meer dan $2,4 miljoen aan deze cryptocurrency verkocht.

Verkoopstrategie

Deze verkoop, die in de afgelopen drie weken plaatsvond, heeft hem meer dan $2,4 miljoen dollar opgeleverd. De verkoop volgt na maanden waarin Trump royalty’s accumuleerde uit zijn veelbesproken NFT-collecties. Deze collecties, bestaande uit digitale handelskaarten met afbeeldingen van Trump in diverse superhelden uitingen en ruimtevaartthema’s, hadden zijn Ethereum-saldo naar een hoogtepunt van $4 miljoen gedreven.

Sinds begin december echter, is er een duidelijke strategiewijziging waargenomen. Trump heeft gestaag zijn ETH overgemaakt naar Coinbase, een bekende cryptocurrency exchange. Dit duidt op een mogelijke verkoopstrategie, hoewel de exacte motivatie achter deze verkoop niet duidelijk is.

Sommige analisten speculeren dat het een reactie zou kunnen zijn op het huidige onzekere economische klimaat, waarbij een ‘cash grab’ wordt overwogen. Anderen suggereren dat het een teken kan zijn van afnemend vertrouwen in de NFT-markt, die recentelijk aanzienlijk in waarde is gedaald.

Opvallend is dat na de bekendmaking van dit nieuws, de koers van Ethereum flink is gestegen. In de afgelopen 24 uur steeg de Ethereum prijs naar €2.200 euro op Bitvavo. Dit is een stijging van bijna 7%.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme