Een record van $11 miljard dollar aan Bitcoin en Ethereum opties staat op het punt te vervallen

Home » Nieuws » Een record van $11 miljard dollar aan Bitcoin en Ethereum opties staat op het punt te vervallen

De crypto-derivatenbeurs Deribit ziet zich geconfronteerd met een enorme vervaldatum van 11 miljard dollar aan opties, waaronder $7,7 miljard dollar aan Bitcoin (BTC) en $3,5 miljard dollar aan Ethereum (ETH) opties, aangezien de markt de laatste driemaandelijkse afwikkeling van dit jaar nadert die op vrijdag 29 december gepland staat.

Aftellen naar vrijdag

Het bedrag markeert de grootste vervaldatum voor Deribit, waarbij naar verwachting bijna $5 miljard dollar ‘in the money’ zal zijn. Dit wordt verwacht te leiden tot “bovengemiddelde afdekking en handelsactiviteit,” aldus Luuk Strijers, commercieel directeur van Deribit.

Dit kwartaal heeft een stijging van 60% gezien in de Bitcoin prijs en een toename van 43% in de Ether prijzen. Beleggers hebben zich haastig gericht op call-opties, wat ook heeft geleid tot een recordhoogte in nominale openstaande interesse.

Door de prijsstijging van beide activa hebben handelaren hun optiecontracten actief verschoven van de vervaldatum in december naar januari en verder. Deze verschuiving wordt ook verwacht door te gaan tot de driemaandelijkse afwikkeling van deze vrijdag. “Na de vervaldatum zal alle aandacht en handelsactiviteit gericht zijn op de aankomende beslissing over de ETF,” zegt Luuk Strijers.

Gegevens van de Deribit-beurs laten zien dat de maximaal pijnlijke prijs (MPP) voor Bitcoin bij de afwikkeling op vrijdag $33.000 dollar is, waarbij kopers van opties naar verwachting het meeste geld zullen verliezen en de BTC-prijs de neiging heeft om naar de MPP te bewegen tijdens de afwikkeling. Op dezelfde manier is de MPP van Ethereum $1.900 dollar.

Echter, de prijs van Bitcoin bevindt zich momenteel in een fase waarin het niet lijkt te streven naar een match met de MPP, terwijl het hogere volatiliteit ziet, zegt een marktanalist.

Veel beleggers en investeerders kijken dan ook reikhalzend uit naar aankomende vrijdag en wat er na het verlopen van de opties gaat gebeuren met de prijzen van Bitcoin en andere cryptocurrency’s.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme