MicroStrategy investeert opnieuw fors in Bitcoin, totale waarde stijgt naar $5,9 miljard

Home » Nieuws » MicroStrategy investeert opnieuw fors in Bitcoin, totale waarde stijgt naar $5,9 miljard

MicroStrategy heeft in de afgelopen periode opnieuw een grote investering in Bitcoin (BTC) gedaan, waardoor haar totale waarde in de cryptocurrency flink is toegenomen.

Forse investeringen

De recente aankoop van het bedrijf omvatte 14.620 Bitcoins voor ongeveer $615,7 miljoen. Dit brengt het totale aantal bitcoins van MicroStrategy op 189.150, met een totale waarde van ongeveer $5,9 miljard, die werden gekocht tegen een gemiddelde prijs van $31.168 per BTC. Deze aankoop volgt op een eerdere aanschaf van 16.130 BTC in november 2023, ter waarde van ongeveer $608 miljoen op dat moment.

Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, onthulde via X dat de recente Bitcoins zijn gekocht tegen een gemiddelde prijs van $42,110 per stuk. Deze forse investeringen maken deel uit van MicroStrategy’s voortdurende toewijding aan Bitcoin, gestart in augustus 2020. In december 2023 rapporteerde het bedrijf ongeveer $2 miljard winst op haar Bitcoin-bezittingen.

Deze aankopen werden gefinancierd door bijna de volledige opbrengst van de recente verkoop van aandelen op de markt, waarbij het bedrijf $610,1 miljoen ophaalde van een totaal van $750 miljoen in aandelen.

Deze investeringen komen op een moment dat de prijs van Bitcoin stijgt, mede door optimisme dat Amerikaanse toezichthouders mogelijk exchange-traded funds (ETFs) die BTC bevatten zullen goedkeuren.

Een dergelijke stap zou volgens experts kunnen leiden tot een toestroom van investeringen in de cryptocurrency. In het afgelopen jaar is het aandeel van MicroStrategy met bijna 315% gestegen, terwijl Bitcoin zelf met 200% is toegenomen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme