Cathie Wood’s Ark Invest verkoopt GBTC, investeert $100 miljoen in Bitcoin futures ETF BITO

Home » Nieuws » Cathie Wood’s Ark Invest verkoopt GBTC, investeert $100 miljoen in Bitcoin futures ETF BITO

Ark Invest (ARKW), geleid door Cathie Wood, heeft een verschuiving in haar investeringsstrategie laten zien door haar volledige positie in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te verkopen en ongeveer $100 miljoen te herinvesteren in de ProShares Bitcoin Strategy ETF, bekend als BITO.

Deze stap komt slechts een maand nadat GBTC werd aangeduid als het meest grote bezit van ARKW.

Strategische zet

Senior ETF-analist Eric Balchunas kondigde op het sociale media platform X aan dat Ark Investment Management deze strategische zet heeft gemaakt. De overgang van GBTC naar BITO lijkt een doordachte zet van Ark, bedoeld als een hulpmiddel voor liquiditeitsovergang. Balchunas gaf aan dat deze stap bedoeld is om de bèta voor Bitcoin (BTC) te handhaven terwijl de investering geleidelijk verschuift naar andere ETF’s onder de paraplu van ARK, zoals ARKW of ARKB.

Ark Investment Management heeft nu haar positie als de op een na grootste houder van BITO veiliggesteld. Balchunas benadrukte dat dit wordt gezien als een tijdelijke ‘parkeerplek’. Hij onderstreepte ook dat institutionele beleggers, waaronder ARK, vaak gebruikmaken van zeer liquide ETF’s voor naadloze overgangen in hun portefeuilles.

Balchunas verklaarde dat voorspellingen die een maand geleden zijn gedaan, zijn gerealiseerd. Hij benadrukte dat deze zet niet alleen strategisch is, maar ook gezien wordt als een middel om het beheerd vermogen (AUM) van hun ETF’s te versterken, wat potentieel ten goede komt aan hun beleggers door het optimaliseren van de kostenratio’s.

In reactie op een vraag over de verkoop van GBTC, verduidelijkte Balchunas dat deze inderdaad afwezig is in het recent gedeelde bezitsbestand. De afwezigheid van GBTC sluit aan bij Balchunas’ uitleg dat de middelen voor BITO waarschijnlijk afkomstig zijn uit de liquidatie van de GBTC-positie.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme