Aantal Ethereum lange termijn beleggers overtreft dat van Bitcoin

Home » Nieuws » Aantal Ethereum lange termijn beleggers overtreft dat van Bitcoin

Recente gegevens van de blockchain-analysefirma IntoTheBlock laten zien dat het aandeel Ethereum (ETH) in handen van langetermijnbeleggers een nieuwe mijlpaal heeft bereikt, met meer dan 70% van het totale aanbod sinds 1 december.

Dit is opmerkelijk, aangezien Ethereum hiermee Bitcoin (BTC) voorbijstreeft, waar hetzelfde percentage net onder de 70% ligt.

Groeiend vertrouwen in Ethereum

Marktanalisten zien deze toename als een bewijs van het groeiende vertrouwen in de lange termijn vooruitzichten van Ethereum. Deze ontwikkeling komt te midden van voorspellingen dat Ethereum op het punt staat Bitcoin te overtreffen. Crypto-analist Raoul Pal benadrukte onlangs nog eens dat Ethereum in 2024 wellicht dezelfde prestaties zal herhalen als in 2021, waar het met 254% groeide tegenover Bitcoin’s 45%.

Deze mening wordt ook gedeeld door analisten van JPMorgan. Ondanks hun voorzichtige houding ten opzichte van de cryptomarkt in het algemeen, voorspellen zij dat Ethereum zowel Bitcoin als andere cryptocurrency’s in marktprestatie zal overtreffen tegen 2024.

Dit optimisme is grotendeels gebaseerd op de aankomende EIP-4844 upgrade, bekend als “protodanksharding”, die naar verwachting in de eerste helft van 2024 gelanceerd zal worden. Deze upgrade zou de netwerkprestaties van Ethereum aanzienlijk verbeteren door een efficiëntere sharding-methode te implementeren.

Ondanks dat de huidige prijs van Ethereum nog achterloopt op die van Bitcoin, zien meer analisten signalen van een aanstaande ETH-rally. Met een huidige prijs van $2.300, een stijging van 4,3% over de afgelopen zeven dagen en 88,6% over 12 maanden, lijkt Ethereum zich op te maken voor een opmars.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme