JPMorgan voorspelt dat Ethereum Bitcoin zal overtreffen in 2024

Home » Nieuws » JPMorgan voorspelt dat Ethereum Bitcoin zal overtreffen in 2024

De Amerikaanse bank JPMorgan ziet een opmerkelijke toekomst voor Ethereum (ETH), waarbij ze voorspellen dat het in 2024 beter zal presteren dan Bitcoin (BTC).

Dit perspectief wordt gedragen door een reeks van ontwikkelingen en verbeteringen binnen het Ethereum-netwerk, waaronder de veelbesproken EIP-4844 upgrade, ook bekend als Proto-Danksharding.

Marktaandeel heroveren

Nikolaos Panigirtzoglou, een analist bij JP Morgan, benadrukt de cruciale rol van deze upgrade. “We geloven dat Ethereum volgend jaar zichzelf opnieuw zal laten gelden en marktaandeel binnen het crypto-ecosysteem zal heroveren,” verklaart hij. De EIP-4844 upgrade staat gepland voor de eerste helft van 2024 en wordt gezien als een belangrijke stap in het verbeteren van de Ethereum-netwerkactiviteit.

Danksharding, de technologie achter de upgrade, is een schaalbaarheidsoplossing die de blockchain verdeelt in kleinere delen, ofwel ‘shards’. Dit vergroot de capaciteit van Ethereum om transacties te verwerken en verlaagt de kosten voor gebruikers. De eerste fase, Proto-Danksharding, zal het aantal shards op Ethereum verhogen van 16 naar 64 en is vooral gunstig voor Layer 2-netwerken zoals Arbitrum en Optimism die gebruik maken van de Ethereum blockchain.

In tegenstelling tot Ethereum, suggereren de analisten van JPMorgan dat alles wat in 2024 positief zou kunnen zijn voor Bitcoin, zoals de mogelijke goedkeuring van spot-ETF’s en de aanstaande halvering, reeds is ingeprijsd in de huidige koers. Na de halvering van 2020 daalde de verhouding tussen de marktprijs van Bitcoin en de productiekosten, en een soortgelijke trend wordt verwacht na de halvering van 2024. “Gezien de huidige verhouding tussen de prijs van Bitcoin en de productiekosten op dit moment ongeveer x2,0 bedraagt, zou dit impliceren dat de halvering van de Bitcoin in 2024 grotendeels in de prijs zit,” concluderen ze.

Opvallend genoeg voorspelde VanEck eerder deze week nog dat ze juist niet verwachten dat Ethereum Bitcoin zal overtreffen; ofwel dat de veelgenoemde ‘flippening‘ niet zal plaatsvinden in 2024.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme