VanEck: geen ‘flippening’ van Ethereum over Bitcoin in 2024

Home » Nieuws » VanEck: geen ‘flippening’ van Ethereum over Bitcoin in 2024

Een recent rapport van investeringsfirma VanEck bevat 15 voorspellingen voor het cryptolandschap in 2024, met een specifieke focus op de vraag of Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) zal kunnen onttronen als de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie.

Tegenstrijdig met deze mogelijkheid geeft het rapport aan dat Ethereum Bitcoin niet zal “flippen” in het volgende jaar, ondanks sterke winsten.

Ethereum’s verwachtingen sterk

Bitcoin wordt verwacht zijn positie als grootste cryptocurrency te behouden en zou zelfs staatssteun kunnen aantrekken van landen zoals Argentinië. VanEck wijst op Bitcoin’s duidelijke regelgevende status en hoger energieverbruik, wat interesse zou kunnen trekken van quasi-staatsentiteiten in regio’s als Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Argentinië, als vijfde land, toont door zijn staats energiegigant YPF interesse in het minen van digitale activa.

Desondanks blijft de vooruitzichten voor Ethereum sterk. VanEck verwacht dat Ethereum post-halving een sterke stijging zal doormaken, wanneer de beloningen voor Bitcoin-miners worden gehalveerd. Dit historisch gezien leidt tot een hernieuwde prijsstijging van Bitcoin, waarna winsten vaak doorstromen naar alternatieve munten, ofwel altcoins.

Echter, ondanks het overtreffen van grote aandelen, zal Ethereum Bitcoin niet voorbijstreven, zoals de speculatie van een “flippening” suggereert. Hoewel er enige kans bestaat dat Ethereum in dagelijks handelsvolume waardevoller wordt, wordt verwacht dat Bitcoin zijn leidende positie in marktkapitalisatie zal behouden.

Het rapport vermeldt ook dat Ethereum marktaandeel kan verliezen aan andere smart contract-platformen zoals Solana (SOL), die duidelijkere plannen op het gebied van schaalbaarheid hebben. Daarnaast omvat het rapport andere voorspellingen, waaronder de mogelijkheid dat Bitcoin in 2024 een nieuw hoogtepunt bereikt en de mogelijke goedkeuring van de eerste spot trading ETF van Bitcoin.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme