Cardano’s DeFi waarde schiet omhoog tot $443 miljoen terwijl ADA een recordstijging van 46% beleeft

Home » Nieuws » Cardano’s DeFi waarde schiet omhoog tot $443 miljoen terwijl ADA een recordstijging van 46% beleeft

De Cardano (ADA) blockchain heeft de afgelopen maand een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een recente piek in de totale waarde die vastzit (TVL) in zijn gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen, die nu op $443 miljoen dollar staat volgens DefiLlama.

Deze toename komt op een moment dat investeerders hun portfolio’s diversifiëren over verschillende layer 1 chains, verder kijkend dan Ethereum (ETH), op zoek naar rendement.

Stijging van meer dan 50%

Na een eerdere piek van ongeveer $330 miljoen in april, nam de TVL van Cardano af gedurende de zomermaanden, om vervolgens deze herfst weer sterk te stijgen. Het grootste deel van deze groei vond plaats in de afgelopen weken, met het leenplatform Indigo en de gedecentraliseerde exchange Minswap, die elk een stijging van meer dan 50% in hun TVL zagen, tot bijna $100 miljoen per stuk.

De stablecoin Djed, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, ervoer een toename van 45% in token aanbod, aangezien gebruikers kapitaal toevoegden om te profiteren van rendementsmogelijkheden. Kleinere protocollen zoals LendFi en Spectrum Finance noteerden bijna driecijferige TVL-winsten, wat erop wijst dat gebruikers bereid zijn om hogere risico’s te nemen voor potentieel grotere beloningen.

De uitbreiding van het Cardano ecosysteem heeft ook geleid tot een rally in de native ADA-token van de blockchain. ADA-prijzen stegen deze week met 46,4%, met een toename van meer dan 12% in de laatste 24 uur. Vorige week zat de koers van de munt ook al flink in de lift.

Tegelijkertijd is het openstaande belang in ADA futures met hefboomwerking in de afgelopen maand verdubbeld, wat wijst op een toename van weddenschappen dat de prijsvolatiliteit van ADA zal blijven voortduren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme