DNS hack bedreigt meer dan 100 Web3 platforms na Squarespace inbraak

Home » Nieuws » DNS hack bedreigt meer dan 100 Web3 platforms na Squarespace inbraak

De cryptowereld wordt opnieuw opgeschrikt door een grootschalige hack die meerdere Web3-platforms heeft blootgesteld aan risico’s.

Zowel Squarespace als Google Domains zijn verwikkeld in deze incidenten, die aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor gebruikers van verschillende gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen.

Hack op Squarespace en gevolgen

Squarespace, een IT-dienstverlener die Software-as-a-Service (SaaS) aanbiedt aan cryptoprojecten, werd onlangs getroffen door een hack. Deze aanval heeft meer dan 105 Web3-platforms kwetsbaar gemaakt voor exploits.

Onder de getroffen platforms bevinden zich Compound Finance en Celer Network, die beide hun gebruikers waarschuwden voor mogelijke risico’s.

dns aanval squarespace crypto
Bron: Wu Blockchain op X.

Aanval op DNS-domeinen

Op donderdag waarschuwden zowel Celer Network als Compound Finance de cryptogemeenschap voor een lopende aanval op hun domeinadres. “We onderzoeken een mogelijke DNS-domeinaanval die meerdere projecten tegelijkertijd lijkt te treffen,” aldus een mededeling van Celer Network.

Een DNS-aanval houdt in dat de stabiliteit van de DNS-service wordt ondermijnd om controle over een website te krijgen en mogelijk verkeer om te leiden naar phishing-websites.

Meerdere doelwitten

Beveiligingsexperts waarschuwen dat meerdere gedecentraliseerde financiële protocollen mogelijk onder vuur liggen van dreigingsactoren die uit zijn op het stelen van fondsen. Naast Compound Finance en Celer Network worden ook Pendle Finance, Polymarket en THORChain genoemd als potentiële doelwitten.

Deze aanval zou zijn oorsprong kunnen hebben in Google Domain-accounts die door deze protocollen worden gebruikt. Squarespace verwierf Google Domains vorig jaar voor $180 miljoen dollar, en alle met het bedrijf geassocieerde websites worden momenteel onderzocht.

Op het moment van schrijven hebben noch Celer Network noch Compound Finance bevestigd dat de dreiging is afgewend. Gebruikers worden geadviseerd om voorlopig geen interactie aan te gaan met DeFi dapps totdat er meer duidelijkheid is.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme