MicroStrategy splitst aandelen 10-voor-1 om toegankelijkheid te vergroten

Home » Nieuws » MicroStrategy splitst aandelen 10-voor-1 om toegankelijkheid te vergroten

MicroStrategy heeft een aandelensplitsing van 10-voor-1 aangekondigd die op 1 augustus effectief zal zijn. Deze beslissing is onderdeel van een streven om de aandelen toegankelijker te maken voor investeerders en werknemers.

Aandeelhouders van klasse A en B aandelen zullen negen extra aandelen ontvangen voor elk aandeel dat ze bezitten. De aandelen worden verdeeld na het sluiten van de markt op 7 augustus.

Huidige prestaties en marktimpact

De aankondiging volgt op een periode waarin de aandelenkoers van MicroStrategy meer dan verdrievoudigde, met een recordhoogte van meer dan $1.900 dollar in maart toen de prijs van Bitcoin (BTC) steeg tot boven de $70.000 dollar. Vandaag steeg het aandeel met 6,8% tot $1.300.

De splitsing wordt gezien als een methode om de aandelen psychologisch toegankelijker te maken voor kleinere, particuliere investeerders, vooral in een tijd waarin veel op retail gerichte handelsplatforms fractionele aandelen aanbieden.

microstrategy aandelensplitsing
Bron: MIchael Saylor op X.

Strategie rond Bitcoin en bedrijfsontwikkelingen

Geleid door uitvoerend voorzitter en prominente Bitcoin-voorstander Michael Saylor, wordt MicroStrategy vaak beschouwd als een gehefboomde investering in de prijs van Bitcoin. Het bedrijf geeft regelmatig bedrijfsschulden uit om fondsen te werven voor de aankoop van meer Bitcoin voor zijn schatkist. Na de laatste aankoop vorige maand, hield het bedrijf 226.331 BTC ter waarde van meer dan $13 miljard dollar.

MicroStrategy heeft ook verklaard zichzelf te zien als een Bitcoin ontwikkelingsbedrijf, gewijd aan de ontwikkeling van het Bitcoin-netwerk door haar activiteiten op de financiële markten. “Als operationeel bedrijf kunnen we kasstromen en opbrengsten van aandelen- en schuldfinancieringen gebruiken om Bitcoin te accumuleren, dat dient als ons primaire reserve-actief voor de schatkist,” aldus het bedrijf in een verklaring.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme