MicroStrategy investeert bijna $800 miljoen in Bitcoin, totaal nu bijna $15 miljard waard

Home » Nieuws » MicroStrategy investeert bijna $800 miljoen in Bitcoin, totaal nu bijna $15 miljard waard

MicroStrategy blijft zijn positie in de cryptomarkt uitbreiden. Onlangs heeft het bedrijf, geleid door uitvoerend voorzitter Michael Saylor, een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin (BTC) verworven.

Met een recente aankoop van 11.931 BTC voor $786 miljoen dollar brengt het bedrijf zijn totale bezit op 226.331 tokens, met een waarde van net geen$ 15 miljard dollar tegen de huidige Bitcoin prijs van ongeveer $66.000 dollar.

Financieringsstrategieën en bedrijfsgroei

Deze laatste acquisitie volgde op een succesvolle uitgifte van converteerbare obligaties ter waarde van $800 miljoen dollar aan institutionele beleggers. Deze grootte was oorspronkelijk vastgesteld op $500 miljoen dollar, later verhoogd naar $700 miljoen dollar en uiteindelijk afgesloten op $800 miljoen dollar.

De netto-opbrengsten van deze uitgifte, geschat op ongeveer $786 miljoen dollar na aftrek van kortingen en commissies voor initiële kopers en geschatte uitgiftekosten, zijn voornamelijk gebruikt voor de aankoop van meer Bitcoin en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

michael saylor microstrategy bitcoin aankoop
Bron: Michael Saylor op X.

Leiderschap in corporate Bitcoin investeringen

Sinds de start van hun Bitcoin accumulatie in 2020, heeft MicroStrategy geprobeerd een beweging te leiden om Bitcoin als reserve-activum te adopteren voor andere bedrijfsschatkisten.

Hoewel slechts een handvol bedrijven bescheiden hoeveelheden Bitcoin aan hun balans hebben toegevoegd, is met name Semler Scientific (SMLR) opgevallen, die de afgelopen drie weken niet alleen Bitcoin heeft toegevoegd als een relatief groot schatkistactivum, maar ook probeert de kapitaalmarkten aan te boren om Bitcoin te kopen in hoeveelheden die ver boven zijn huidige marktkapitalisatie uitstijgen.

Markteffecten en toekomstvisie

De aandelen van MicroStrategy zijn ongeveer vertienvoudigd sinds het bedrijf vier jaar geleden begon met het kopen van Bitcoin.

Ook de aandelen van Semler zijn met meer dan 60% gestegen sinds het bedrijf eind mei zijn eerste Bitcoin-aankopen bekendmaakte.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme