Voormalig Goldman Sachs topvrouw naar bestuur federale crypto-bank Anchorage Digital

Home » Nieuws » Voormalig Goldman Sachs topvrouw naar bestuur federale crypto-bank Anchorage Digital

Anchorage Digital, het enige door de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) gecharterde crypto-bank, heeft aangekondigd dat Connie Shoemaker, voormalig executive bij Goldman Sachs, is toegetreden tot haar raad van bestuur.

Shoemaker is momenteel COO en CFO bij Bridgewater Associates Holdings, de moedermaatschappij van ’s werelds grootste hedgefonds, Bridgewater Associates.

Uitbreiding bestuur voor institutionele vraag

Deze toevoeging aan het bestuur is een onderdeel van Anchorage Digital’s inspanningen om te voldoen aan de groeiende institutionele vraag naar een veilige en federaal gereguleerde infrastructuur voor digitale activa. De benoeming van Shoemaker volgt op de goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs), wat heeft geleid tot een toename van institutionele interesse in crypto.

Andere instellingen, zoals Paxos en Protego, hebben geprobeerd een volledige charter van de OCC te ontvangen, maar zijn gestrand bij de voorlopige charterfase.

connie shoemaker anchorage digital
Bron: Anchorage Digital op X.

Ervaring uit de traditionele financiële sector

Nathan McCauley, medeoprichter en CEO van Anchorage Digital, benadrukte dat Shoemaker’s ervaring in de traditionele financiële (’trad-fi’) wereld van onschatbare waarde zal zijn voor de verdere groei van het bedrijf. Haar ervaring met het opbouwen van de commerciële bankdivisie bij Goldman Sachs is bijzonder relevant voor het werk bij Anchorage Digital.

Shoemaker was tijdens de wereldwijde financiële crisis van 2008 wereldwijd hoofd strategie bij Goldman Sachs, waar ze de groei van Goldman Sachs Asset Management (GSAM) overzag. Later was ze Chief Administrative Officer bij dezelfde bank. “Door Connie aan het bestuur van Anchorage Digital Bank toe te voegen, verdubbelen we onze inzet om het institutionele ecosysteem te bevorderen met ons federaal gereguleerde aanbod,” zei McCauley.

Uitdagingen en groei bij Anchorage Digital

Het bedrijf, gevestigd in San Francisco, heeft in 2023 te maken gehad met uitdagingen op het gebied van regelgeving en heeft 20% van zijn personeel moeten ontslaan vanwege regelgevingsonzekerheden.

Desondanks heeft Anchorage Digital recentelijk een crypto-vereffeningsnetwerk gelanceerd voor institutionele klanten die verder willen gaan in de handel in digitale activa, wat de positie van het bedrijf als pionier in de sector versterkt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme