Crypto analist voorspelt kansen voor herstel bij kleine altcoins na daling

Home » Nieuws » Crypto analist voorspelt kansen voor herstel bij kleine altcoins na daling

Kleine altcoins met een marktkapitalisatie onder de $10 miljard dollar staan voor aanzienlijke uitdagingen sinds Bitcoin (BTC) in maart 2024 zijn recordhoogte bereikte. Volgens Jamie Coutts, hoofdanalist bij Real Vision, hebben deze munten “het op de kin genomen” en zijn ze sindsdien niet in staat geweest om het voorbeeld van Bitcoin te volgen.

Dit resulteerde in een algemene daling, waarbij de top 200 index met 30% daalde ten opzichte van de market cap index, wat aantoont dat vooral de grotere projecten de cryptomarkt domineren.

Mogelijke herstelkansen

Coutts suggereert echter dat er mogelijkheden aan de horizon gloren, vooral als de huidige marktbewegingen deel uitmaken van een normale mid-cyclus correctie. “Als dit scenario zich voortzet, verwacht ik dat er kansen zullen ontstaan voor middelgrote en kleine altcoins zodra de markt stabiliseert,” aldus Coutts.

Deze kansen kunnen zich voordoen wanneer de markt weer op zijn pootjes terechtkomt, wat investeerders kan aansporen om deze kleinere munten te herwaarderen.

jamie coutts kleine altcoins tweet
Bron: Jamie Coutts op X.

Druk op metaverse-tokens

Binnen de sector van metaverse-gerelateerde munten is de situatie bijzonder nijpend. Deze tokens hebben de afgelopen drie maanden gemiddeld een negatieve rendement van 44,13% laten zien, wat wijst op een verlies aan vertrouwen in deze specifieke marktsegment.

Opvallende voorbeelden zoals The Sandbox en Decentraland hebben elk meer dan 15% verloren in slechts één week. Dit gebeurt in een tijd waarin de institutionele interesse voor grotere cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum (ETH) juist lijkt te groeien.

Vooruitblik

De komende maanden zijn cruciaal voor de kleinere altcoins. Zonder duidelijk herstel of positieve marktbewegingen kan deze cyclus voor hen bijzonder uitdagend worden. Terwijl de grotere munten relatief stabiel blijven, met dalingen van slechts 11% voor Bitcoin en 5% voor Ethereum over dezelfde periode van drie maanden, blijft de reactie van de kleinere munten vooralsnog uit.

Het blijft afwachten of deze kleinere projecten zich kunnen herpakken en een comeback kunnen maken te midden van deze turbulente marktontwikkelingen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme