Australië verwelkomt zijn eerste Bitcoin ETF op de nationale beurs

Home » Nieuws » Australië verwelkomt zijn eerste Bitcoin ETF op de nationale beurs

Voor het eerst zal een exchange-traded fund (ETF) die direct in Bitcoin (BTC) investeert genoteerd worden op de hoofdbeurs van Australië, de Australian Securities Exchange (ASX). Dit markeert een belangrijk moment in de opmars van soortgelijke producten die eerder al in de Verenigde Staten en Hongkong werden geïntroduceerd.

De beursoperator ASX, verantwoordelijk voor het grootste deel van de aandelenhandel in het land, heeft de lancering van de VanEck Bitcoin ETF goedgekeurd, die op donderdag 20 juni van start gaat.

VanEck leidt met nieuwe Bitcoin ETF

VanEck, het investeringsbedrijf achter de ETF, benadrukte in een persbericht de rol van Bitcoin als een opkomende activaklasse die steeds meer adviseurs en beleggers willen verkennen. Arian Neiron, de CEO van VanEck in de regio Azië-Pacific, lichtte toe dat de ETF blootstelling aan Bitcoin biedt via een “gereguleerd, transparant en vertrouwd beleggingsvehikel”.

australie bitcoin etf vaneck
Bron: CoinNess Global op X.

Dit initiatief komt op het moment dat in de Verenigde Staten al $58 miljard is vergaard door Bitcoin ETFs die dit jaar debuteerden, met aanbiedingen van grote spelers zoals BlackRock en Fidelity Investments, naast VanEck zelf.

Ook Hongkong heeft in april spot ETFs voor Bitcoin en de Ethereum (ETH) token goedgekeurd, hoewel deze een fractie van de interesse hebben getrokken vergeleken met de Amerikaanse fondsen.

Andere spelers en verwachtingen voor de toekomst

Naast VanEck zijn ook Sydney-gebaseerde BetaShares en DigitalX, twee lokale bedrijven, van plan om op de hoofdbeurs van Australië genoteerd te worden. Deze stap volgt op een eerste reeks Bitcoin ETFs die twee jaar geleden gelanceerd werden op de CBOE Australia, de kleinere beurs van het land.

Hoewel deze initiële pogingen wisselend succes kenden, zijn er nu groeiende verwachtingen dat de trend zal doorzetten dankzij het hogere profiel van de beurs en de rally in de grootste digitale activa van het afgelopen jaar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme