Jurrien Timmer: ‘Bitcoin moet netwerkgroei versnellen voor nieuwe all time high’

Home » Nieuws » Jurrien Timmer: ‘Bitcoin moet netwerkgroei versnellen voor nieuwe all time high’

Jurrien Timmer, de Directeur Globale Macro van Fidelity Investments, heeft zijn inzichten gedeeld over de toekomst van Bitcoin (BTC). Hij beschrijft Bitcoin als “exponentieel goud” en ziet het als een concurrerend activum ten opzichte van traditioneel goud, vooral als waardeopslag.

Volgens Timmer is de prijsstijging van Bitcoin voornamelijk te wijten aan de groei van het netwerk, dat wordt aangedreven door de unieke schaarste van Bitcoin, evenals door monetaire en fiscale beleidscycli, en natuurlijk door het sentiment in de markt.

Netwerkgroei versus prijsontwikkeling

Timmer heeft zijn visie gedeeld met zijn 186.600 volgers op het socialemediaplatform X, waar hij benadrukt dat de adoptie van Bitcoin mogelijk moet toenemen voordat de cryptocurrency nieuwe recordhoogtes kan bereiken. Hij merkt op dat, hoewel de groei van het Bitcoin-netwerk de laatste maanden heeft vertraagd, de prijs blijft stijgen. Deze divergentie tussen prijs en adoptie kan verklaren waarom Bitcoin enigszins vertraagd is op zijn pad naar potentiële nieuwe hoogtepunten.

“De slinger zal slechts zo ver zwaaien. Voor het voortzetten van nieuwe hoogtes moet het netwerk mogelijk weer versnellen,” legt Timmer uit. Hij suggereert dat deze versnelling kan worden aangedreven door de volgende fase in de dominantie van fiscaal beleid, oftewel monetaire ondergeschiktheid.

jurrien timmer bitcoin adoptie
Bron: Jurrien Timmer op X.

Bitcoin’s unieke adoptiecurve

De adoptiecurve van Bitcoin blijft volgens Timmer op koers, gebaseerd op de groei van adressen met een saldo boven nul. Deze curve moet echter omhoogtikken voor de prijs om te beginnen met stijgen.

Hij illustreert dit met een grafiek die het groeiende netwerk van Bitcoin langs een eenvoudige machtscurve toont, waarbij de prijs van Bitcoin eromheen schommelt als een slinger. Dit benadrukt de unieke reeks van boom-bust cycli die kenmerkend zijn voor Bitcoin.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme