Bitcoin streeft naar herstel rond $67.000; cruciaal steunniveau getest

Home » Nieuws » Bitcoin streeft naar herstel rond $67.000; cruciaal steunniveau getest

De cryptomarkt heeft al een week te maken met flinke tegenwind. Op de kortstondige opleving van afgelopen woensdag na krijgt Bitcoin (BTC), en daarmee tevens de rest van de markt, steeds nieuwe klappen te verwerken.

Ook de afgelopen dagen heeft Bitcoin het weer moeilijk, waardoor het zich nu op glad ijs bevindt. Daarentegen bewijst bitcoin zich als koning van de cryptomarkt aangezien altcoins de meeste pijn ervaren.

Bitcoin koers duikt in gevecht met $67.000

Afgelopen dinsdag zakte de Bitcoin koers als pudding in elkaar tot onder de $67.000 dollar. Om precies te zijn werd er een dieptepunt van nipt boven de $66.000 bereikt, maar lang kregen investeerders niet de tijd om Bitcoin onder de $67.000 dollar aan te schaffen.

Op woensdag schoot de koers als een raket de lucht in nadat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) op ieder mogelijk front lager binnenkwam dan verwacht. In de avond werd de volledige stijging echter tenietgedaan door Fed-voorzitter Jerome Powell, die onverwachts nog altijd streng uit de hoek kwam tijdens zijn persconferentie.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Afgelopen donderdag in de middag dook Bitcoin, net als dinsdag, onder de $67.000. Het dieptepunt kwam iets hoger uit dan dinsdag op grofweg $66.300 dollar.

Sinds vrijdagnacht heeft Bitcoin weer langzaam zijn weg omhoog gevonden. Op het moment van schrijven waagt de koers een poging de $67.000 dollar te heroveren.

Tussen de $66.000 en $67.000 dollar markeert een belangrijk steunniveau voor Bitcoin, die zich de afgelopen dagen meermaals heeft bewezen. Mochten de bears er alsnog in slagen om de koers onder dit prijslevel te drukken, dan ligt een verdere daling richting $60.000 dollar op de loer. 

Bron: Satoshi Flipper op X.

Op de weg omhoog vormt de prijszone om en nabij de $69.000 de eerstvolgende grote obstakel voor Bitcoin. Indien dit level omgetoverd kan worden tot steun, ligt de weg vrij om de volgende halte van $72.000 dollar maar weer eens te testen. Zo ver is het echter nog lang niet.

Cryptomarkt in zwaar weer

Alhoewel Bitcoin flink wat terrein heeft ingeleverd, houdt het zich in tegenstelling tot de rest van de markt knap staande. Altcoins hebben het namelijk opvallend zwaarder dan bitcoin.

Kijkend naar de afgelopen dag, dan houden ook de grote altcoins zich enigszins overeind. Binnen de top 10 cryptomunten staat Solana (SOL) er momenteel het slechtste voor, met een koersdaling van 2,20% in de afgelopen 24 uur. Ethereum (ETH) staat opvallend genoeg zelfs met 0,66% in de plus.

Over de afgelopen week zijn er maar weinig altcoins die er beter, of ‘minder slecht’, voorstaan dan bitcoin. Het gros van de markt staat minimaal 10% lager dan vorige week, terwijl Bitcoin ‘slechts’ 6% heeft ingeleverd in dit tijdsbestek.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Ivo Melchers is een vooraanstaande crypto-redacteur met enorm veel kennis op het gebied van crypto en de onderliggende blockchaintechnologie. Al jaren zet Ivo zich in om lezers op een toegankelijke wijze te navigeren door de complexe crypto-wereld. Ivo heeft bakken aan journalistieke ervaring, en is momenteel actief voor verschillende vooraanstaande Nederlandse crypto-websites. Met een unieke universitaire achtergrond in de economische psychologie is hij tevens gespecialiseerd in economisch gedrag, consumentenpsychologie en de besluitvormingsprocessen die financieel gedrag beïnvloeden.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme