Stabiliteit van Bitcoin na FOMC-besluit, ondanks bijgestelde renteverwachtingen

Home » Nieuws » Stabiliteit van Bitcoin na FOMC-besluit, ondanks bijgestelde renteverwachtingen

De Federal Open Market Committee (FOMC) van de Amerikaanse Federal Reserve heeft zoals verwacht de benchmarkrente ongewijzigd gelaten op 5,25%-5,50%. Dit besluit kwam ondanks een bijgestelde economische vooruitzicht die nu slechts één renteverlaging van 25 basispunten dit jaar voorziet.

Eerder werd een agressievere verlaging van in totaal 75 basispunten verwacht, maar de nieuwe projecties suggereren nu een meer voorzichtige benadering met een enkele verlaging.

Inflatieverwachtingen en marktreacties

De FOMC verklaarde dat er de afgelopen maanden “bescheiden verdere vooruitgang” is geboekt richting het inflatiedoel van 2%. Deze formulering, die een verandering ten opzichte van het eerdere gebrek aan vooruitgang benadrukt, wijst op een aanhoudende focus op inflatiebeheersing.

Vandaag toonde het Amerikaanse Consumentenprijsindexrapport voor mei een onverwachte vertraging in de inflatie, wat leidde tot een opwaartse bijstelling van de verwachtingen voor de start van renteverlagingen door de Fed.

Cryptomarkt en traditionele beleggingen reageren

De cryptovalutamarkt, evenals de aandelen- en obligatiemarkten, reageerden positief op het nieuws, met een aanvankelijke stijging van Bitcoin (BTC) tot $69,100, een stijging van 3,5% over de laatste 24 uur. Echter, de aangescherpte renteverwachtingen voor 2024 temperden de rally van Bitcoin enigszins.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Ondertussen bleven de Amerikaanse aandelen sterk presteren met de Nasdaq en de S&P 500 die respectievelijk 1,7% en 1% stegen. De dollarindex stond onder druk, hoewel deze zich herstelde van de dieptepunten van de sessie, terwijl het rendement op 10-jaars staatsobligaties iets steeg maar nog steeds 12,5 basispunten lager was voor de dag.

Vooruitkijkend naar de Fed en de economische horizon

Met de economische vooruitzichten die nu een eindejaarsrente van 5,1% in 2024 en 4,1% in 2025 voorspellen, lijkt de Fed ruimte te zien voor verdere renteverlagingen volgend jaar, wat zou kunnen wijzen op 100 basispunten in renteverlagingen.

Een persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell volgt, waarin hij meer inzicht zal geven in de besluitvorming van vandaag en het toekomstige monetaire beleid.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme