Do Kwon en Terraform Labs treffen schikking van $4,47 miljard met Amerikaanse toezichthouder

Home » Nieuws » Do Kwon en Terraform Labs treffen schikking van $4,47 miljard met Amerikaanse toezichthouder

Terraform Labs heeft ingestemd met het betalen van een boete van ongeveer $4,47 miljard dollar aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als onderdeel van een schikking met de toezichthouder op de effectenmarkt.

Deze regeling volgt nadat een jury Terraform Labs en mede-oprichter Do Kwon aansprakelijk stelde voor de instorting van het Terra-ecosysteem, waarbij $40 miljard dollar aan beleggerskapitaal verloren ging.

Details van de financiële regeling

De totale schikking omvat ongeveer $3,6 miljard dollar aan terugbetalingsboetes, een civiele boete van $420 miljoen dollar en een rente vóór vonnis van bijna $467 miljoen dollar. Do Kwon is verantwoordelijk voor$ 110 miljoen dollar aan terugbetalingsboetes en ongeveer $14,3 miljoen dollar aan renteboetes vóór vonnis, volgens het schikkingsplan.

Het vonnisvoorstel stelt ook dat de betaling van de geldelijke sancties tegen Kwon als voldaan wordt beschouwd, mits alle overdrachten door Kwon aan de SEC en het faillissementsboedel van Terraform in de faillissementszaak in totaal niet minder dan $204,320,196 dollar bedragen, exclusief de waarde van eventuele Terraform Crypto Assets overgedragen aan het faillissementsboedel, alleen als en totdat Kwon voltooit: het overmaken naar een escrow-rekening overeengekomen door Kwon en het personeel van de Commissie van $4,700,000 dollar binnen 30 dagen na het definitieve vonnis.

Overdracht van crypto-activa

Volgens het schikkingsdocument wordt ook geëist dat alle crypto-activa die toebehoren aan de Luna Foundation Guard en alle PYTH-tokenbezittingen van Kwon worden overgedragen om de kosten van de terugbetalingsboetes en de rente vóór vonnis te dekken, waarbij elk resterend bedrag uit de verkoop van deze activa wordt aangewend voor de civiele boetes.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme